Evde Düzen

Küvet nasıl boyanır? İşte adım adım kolay küvet boyama tarifi

Küvet nasıl boyanır? Banyonun, evdeki en hayati alanlardan biri olduğunu söylemeye gerek yok. Ancak pek bahsedilmeyen ve muhtemelen pek çok kişinin bilmesi gereken konu, küvetin yenilenmesi konusudur. Oldukça masraflı bir konu olduğunu herkes tahmin edebilir.

Banyonuzdaki küveti yenilemeyi düşünüyor ancak maliyeti konusunda endişeliyseniz yenileme konusunda bütçe dostu bir önerimiz var.

Küvet nasıl boyanır? sorusunun yanıtını gördükten sonra, kolları sıvamak isteyeceksiniz. Çünkü yapımı zor değil, biraz zaman alıyor ama usta çağırmaktan daha az maliyetli.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Küvetin silikonu nasıl yenilenir? Sökme ve silikonlama işlemleri

KÜVET NASIL BOYANIR?

Pinterest

Epoksi bazlı bir boya alın. “Fiberglastan porselene, seramiğe kadar birçok küvet türü boyanabilir. Ancak, yapışan yüksek parlaklıkta bir yüzey elde etmek, boya seçiminize ve uygulamaya bağlıdır ”diyor boya uzmanı Joey Corona. “Asla su bazlı bir boya veya herhangi bir iç cephe boyası seçmeyin, çünkü bunların ikisi de birkaç sıcak köpük banyosundan sonra kaçınılmaz olarak çatlayacak ve soyulacaktır. Bunun yerine, tek parçalı veya iki parçalı bir epoksi kiti seçin – her ikisi de talimatlarla birlikte gelir.”

M5 Epoksi Küvet Boyası

Küveti önceden tamamen zımparalayın ve temizleyin. Boyanın küvete yapışmasını sağlamak için bu çok önemlidir.

Bir vantilatör alın ve pencereleri açın. Uygun havalandırmaya ek olarak, bir maske ve eldiven giyin.

Yeterince zımparalamamak veya toz almayı unutmak, küvetin pürüzsüz bir yüzey yerine sert bir dokuya sahip olmasına neden olabilir. Küveti zımparalarken, armatürlerin etrafından gider deliğine, yanlara ve zemine kadar her alanı iyice temizlemek için zaman ayırın.

Küvet nasıl boyanır? Boyanın kurumasına izin vermeden dokunursanız yüzeyin dokusu bozulur ve düzeltmeniz zor olabilir. Bundan kaçınmak için, başka bir kat uygulamadan önce boyanın düzgün bir şekilde kuruması için yeterince zaman ayırdığınızdan emin olun. Epoksi boyayı karıştırırken dikkatli olunmazsa da bu olabilir, bu nedenle talimatları dikkatlice takip ettiğinizden emin olun.

KÜVET BOYAMA İŞLEMİNİ BİTİRDİKTEN SONRA

Boyanın tamamen kurumasını bekleyin. İkinci katı sürmeden önce 12 ila 24 saat beklemeniz tavsiye ediliyor. Epoksi boyanın katlar arası kuruma süresi nedeniyle, proje en az yaklaşık bir ila iki gün beklemelidir.

Sabırlı olun. İkinci katı sürdükten sonra yine beklemelisiniz. Banyo yapmadan önce en az üç gün – ve yapabiliyorsanız daha fazlasını – bekleyin. Epoksinin sabitlenmesi için bir süre sıcak banyo yapmaktan da kaçının. Çok erken banyo yapan sabırsızlar buruşuk bir küvetle karşılaşabilir.

Banyonun karolarını değiştirmek mi istiyorsunuz?

Fayansta delik nasıl açılır? İşte püf noktalar

Küvetin silikonu nasıl yenilenir? Sökme ve silikonlama işlemleri

Küvetinizi temizlemenin en iyi yollarından biri: Sıvı bulaşık deterjanı

Duşakabin nasıl temizlenir, neyle silinir? Mükemmel ipuçları!

Harika Pelin Şengül

Yorumları gör

  • Epoksi ile boyanan küvetler diğer boya çeşitlerine kısayla yüzeye sağlam tutunsa da amatör şekilde yapılan uygulamada yüzeyde rulo izleri kalır ve Epoksi boyalar sürekli sıcak ve soğuk suya maruz kaldığı için kısa sürede sararır.
    Küvet boyama işlemi sadece boya işleminden ibaret olmayıp yüzeyin estetik görünmesi ve sağlam olması bakımından ;tamirat, silikon değişimi, aşındırma, Maskeleme, astar ve Püskürtme sistemiyle boyanmasıyla kullanıcıyı mutlu eder.
    Kısacası Kullanılan ürün kalitesi ve yapılan İşçilik uygulama sonrasında görsel ve kalıcılık bakımından önemli rol oynar.
    Eğer kendi imkanlarınızla yapmak zorunda iseniz yüzeyi zımparalanıp toz ve kirden arındırdıktan sonra "Epoksi boya rulosu" kullanarak ilk katı ince ikinci katı kalın uygulayın. Yüzey sararmasın istiyorsanız boya kuruduktan sonra 220 ince ve sulu zımpara yapılıp yüzey tozdan arınıp kuruduktan sonra cam cila uygulanırsa sararma yapmaz.
    Profesyonel destek almak için Bizimle iletişime geçebilirsiniz. DemodernArtStudio

  • Epoksi boya sıcaktan veya soğuktan sararmaz. Soğuğa ve sıcağa dirençli malzemedir. Epoksiyi sarartan şey UV ışınıdır. UV de güneş den gelir. Genelde banyolarda güneş olmadığı için sararma yapmaz. Epoksi küvet boyaları ruloyla, fırçayla rahatlıkla kullanabilir.M5 küvet boyasını bende amatör olarak kullandım yayılması güzel rulo fırça izi kalmıyor. Çöpe atmam gereken küvetimizi 2 Yılda bir bu boyayla yeniliyorum, memnunum.

Güncel yazılar

Balkonunuz 8 adımda yeni gibi olsun

Balkon nasıl yenilenir? Balkon ve bahçelerin eskiyen eşyalarını atmak yerine doğru ürünler ve pratik yöntemlerle…

1 saat önce

Havuçlu kek tarifi: Cevizli, portakal kabuklu tarif

Havuçlu kek tarifi arıyorsanız, sizler için farklı bir tarifimiz var. Cevizli, portakal kabuklu, karanfilli bir…

4 saat önce

Perili ev! İzmir’de bir köydeki taş evi gezdik

Perili ev! Mehtap Selçuk'un İzmir Yusuflu Köyü'ndeki evine konuk olduk. Ev sahibi, perili evin hikayesini…

4 saat önce

Boya miktarı nasıl hesaplanır? Duvarlarınız için boya almadan önce dikkat

Boya miktarı nasıl hesaplanır? Basit bir ölçümle odanız için gerekecek boya miktarını hesaplayabilirsiniz. İşte boya…

21 saat önce

Makinenize zarar vermeden karbonatı süpürebilir misiniz? Uzmanlar yanıtladı

Kabartma tozunun vakumlanması, halılardan, döşemelerden ve mobilyalardan bakteri ve kokuları gidermek için sıkça kullanılan bir…

22 saat önce

Gardenya çiçeği bakımı nasıl yapılmalı ve nasıl çoğaltılır?

Gardenya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar! Gardenya çiçeği nasıl çoğaltılır, ne zaman çiçek açar,…

22 saat önce