Közlenmiş biberli tavuk burger tarifi (5 kişilik)

Son güncelleme:

Fırında yapılan bu tavuk burger çok da sağlıklı…

Hazırlama süresi: 30 dakika

İPUCU: Artan burger ekmeklerini mutfak robotunda çekip dondurucuya atabilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 500 gr kemiksiz, derisiz tavuk budu
  • 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 tatlı kaşığı tavuk baharatı
  • 2 yemek kaşığı soya sosu
  • 2 kırmızı biber ve 1 sarı biber, çekirdekleri çıkarılmış ve şeritler halinde kesilmiş
  • 2 soğan, halka şeklinde doğranmış
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 ciabatta ekmeği, ikiye bölünmüş
  • 4 yemek kaşığı mayonez
  • 4 avuç bebek ıspanak yaprağı
  • 4 tatlı kaşığı tatlı biber reçeli (isteğe bağlı)

YAPILIŞI

  1. Tavuğu sarımsak, tavuk baharatı ve soya sosuyla birlikte bir mutfak robotuna koyun. Pürüzsüz macun benzeri bir kıvamda birleşene kadar çalıştırın. Karışımı 4’e bölün ve isterseniz yuvarlak bir kesici kullanarak 4 adet burger köftesi elde edin.
  2. Fırını 200 °C’de ısıtın. Biberleri ve soğanları fırın tepsisine koyun ve üzerine 1 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirin. Tavuk burger köftelerini de aynı fırın tepsisine yerleştirin ve üzerlerine zeytinyağı gezdirin.
  3. Tavuk burgerleri ve sebzeleri, ara ara çevirerek 25 dakika, burgerler pişip sebzeler yumuşayıp kızarana kadar pişirin. Ekmekleri hafifçe kızartın. Her birine 1 yemek kaşığı mayonez sürün ve bir avuç ıspanak yaprağı, bir tavuk burger köftesi ve ¼ kavrulmuş sebze ve reçel koyun, diğer parçasını üzerine kapatın.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 538
YAĞ 23 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 42 gr

Közlenmiş biberli tavuk burger tarifi (5 kişilik)

Mantar soslu tavuk tarifi (2 kişilik)