Kış salatası tarifi ile karşınızdayız. Restoran sahibi ve yazar Jale Balcı’nın bu tarifini mutlaka denemelisiniz.
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 dilim balkabağı
- 2 tane pancar
- Bebek ıspanak (istenilen miktarda)
- 2 yemek kaşığı dolusu buğday
- Ceviz
- 1 kahve fincanı zeytinyağı
- İstenilen miktarda limon suyu
- 1 tutam şeker
- 1 tutam tuz
- 1 çay kaşığı hardal
YAPILIŞI
Balkabağını 2 yemek kaşığı zeytinyağı ile fırınlayın. Pancarları haşlayın. Buğdayı haşlayın. 1 çay kaşığı hardal, 1 kahve fincanı zeytinyağ, limon suyu, toz şeker ve tuzu karıştırıp sos elde edin. Pancarı, kabağı minik minik doğrayın ıspanakla ve buğdayla karıştırın. Sosu üzerine gezdirin ve son olarak cevizle süsleyin.
![](https://www.evimdergisi.com.tr/wp-content/uploads/2021/12/kis-salatasi-tarifi-2.jpg)
Tatlı yaz salatası tarifi – Karpuz kabuğundan tabak ile şık sunum