Karpuz ve lime’lı smoothie tarifi ve 3 farklı smoothie önerisi

smoothie-tarifleri

Karpuz ve lime’lı smoothie tarifi ile karşınızdayız. Sıcak havanın kavurucu olduğu ağustos ayında buz gibi smoothie’ler hazırlayıp ferahlamak isteyenlere karpuz ve lime ile hazırlayabileceği bir soğuk içecek tarifi hazırladık…

Ayrıca aynı şurup tarifi ile farklı meyvelerle farklı smoothie’ler de hazırlayabilirsiniz. Kavun ve fesleğenli smoothie ve kavun, nane ve zencefilli smoothie için gerekli malzemeleri yazının altında görebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER *

  • 2.5 kg karpuz
  • Şurup (tarifi aşağıda)
  • 2 adet lime’ın kabuğu
  • 4 adet lime’ın suyu

HAZIRLANIŞI *

Küçük bir tavaya 2 yemek kaşığı toz şeker, ¼ bardak su, ¼ çay kaşığı tuz koyun. Düşük ısıda kaynamaya bırakın. Şeker iyice eridikten sonra 2-3 dakika daha kaynatın. Şurubunuzu soğumaya alın, bu sırada içine meyve hariç diğer malzemeleri katın. İyice soğuduktan sonra şurup ve doğradığınız meyveleri blender’da püre olana kadar iyice karıştırın. Sonrasında karışımı metal bir kaba koyarak en az 8 saat derin dondurucuda bekletin. Servis edeceğiniz zaman çıkarıp çatalla üzerinden kazıyarak bardağa aktarın. Üzerine soda ekleyin ve tercih ettiğiniz meyvelerle süsleyerek sunum yapın.

İsterseniz aşağıdaki malzemelerle kavun ve fesleğenli smoothie ve kavun, nane ve zencefilli smoothie de hazırlayabilirsiniz. Tek yapmanız gereken yukarıdaki şurup tarifine aşağıdaki malzemeleri eklemek.

KAVUN VE FESLEĞENLİ SMOOTHIE *

  • 2.5 kg kavun
  • Şurup
  • 2 dal taze fesleğen

KAVUN, NANE VE ZENCEFİLLİ SMOOTHIE *

  • 2 kg tatlı ve sulu kavun
  • Şurup
  • 2 yemek kaşığı rendelenmiş taze zencefil
  • 4 dal taze nane

Orman meyveli smoothie tarifi! Ev yapımı, kolay, serinleten tarif

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

dünyanın en ilginç çiçekleri listesi

Dünyanın en ilginç çiçekleri! İşte 20 ilginç çiçek

Fransa’dan esen 3 stil: Parizyen, Cote D’azur, Provans

Fransa’dan esen 3 stil: Parizyen, Cote D’azur, Provans