Izgara hellim salatası tarifi (4 kişilik) – Evim

Izgara hellim salatası tarifi (4 kişilik)

Son güncelleme:

Izgara hellim salatası tarifi ile karşınızdayız. Mercimek, firik ve ızgara hellimin muhteşem birleşimi…

Hazırlama süresi: 15 dakika

GEREKLİ MALZEMELER

  • 250 gr beluga mercimeği, haşlanmış
  • 250 gr firik, haşlanmış
  • 1 adet avokado, dilimlenmiş
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber, dilimlenmiş
  • 200 gr pişmiş pancar, dilimlenmiş
  • 80 gr roka
  • 250 gr hellim peyniri
  • Bir avuç taze nane yaprağı

Sos için:

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limonun suyu
  • 1 portakalın suyu
  • 2 çay kaşığı kuru nane

YAPILIŞI

  • Sos için olan malzemeleri; zeytinyağı, limon suyu, portakal suyu ve kuru naneyi karıştırın.
  • Beluga mercimeği ve haşlanmış firiği geniş bir kaseye alın ve karıştırın.
  • Avokado dilimlerini, kırmızı biber, pancar ve rokayı ekleyin, sosunu üzerine döküp, karıştırın. Salatayı servis tabaklarına paylaştırın.
  • Hellimleri orta ateşte 2-3 dakika her iki tarafı altın rengi olana kadar ızgara yapın ve salataya ekleyin. Üzerine nane yapraklarını ilave ederek servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI

  • KALORİ 411
  • YAĞ 25 gr
  • DOYMUŞ YAĞ 9 gr
  • KARBONHİDRAT 27 gr

Bu tariflerimiz de ilginizi çekebilir: