Hardallı, pastırmalı yeşil salata tarifi (4 kişilik) – Evim

Hardallı, pastırmalı yeşil salata tarifi (4 kişilik)

Hardallı, pastırmalı yeşil salata tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarif masanızda görsel şölen oluştururken lezzetiyle sizi büyüleyecek. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

  • Birer çukur yemek tabağı dolusu bebek ıspanak, tere, roka, kıvırcık salata,
  • 3-4 adet minik kırmızı turp,
  • 4-5 dilim kurutulmuş portakal,
  • Bir tatlı kaşığı keten tohumu,
  • Bir çorba kaşığı ay çekirdeği içi,
  • 4-5 dilim çemensiz pastırma.
  • Sos için: 1 yemek kaşığı hardal, 2 yemek kaşığı taze limon suyu, 1 yemek kaşığı doğal sirke, 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı.

HAZIRLANIŞI

Yeşil otları iyice yıkayıp salata kurutucusu ile kurutun. Elinizle iri iri parçalayıp genişçe bir kaba koyun. Temizlediğiniz turpları ince ince dilimleyin, portakal kabuklarını elinizle parçalara ayırın ve yeşilliklere ekleyin. Sos malzemelerini bir kasede iyice karıştırın. Otların üzerine sosu, keten tohumunu ve ay çekirdeklerini dökün, tahta kaşıklarla nazikçe karıştırın. Sosun eşit şekilde dağılmasını sağlayın. Salatanıza tuz eklemeyin. Hardal ve pastırmanın tuzu yeterli gelecektir. Pastırmaları kabaca doğrayıp üzerine serperek servise hazır hale getirin.

AFİYET OLSUN!

Hardallı, pastırmalı yeşil salata tarifi (4 kişilik)

Nar taneli, armutlu roka salatası tarifi (4 kişilik)