Fıstık ezmeli muz tarifi (4 kişilik)

Fıstık ezmeli muz tarifi ile karşınızdayız. Soğuk bir lezzet arıyorsanız güzel bir seçim.

GEREKLİ MALZEMELER

  • 4 adet dondurulmuş muz
  • 4 yemek kaşığı fıstık ya da badem ezmesi
  • 4-5 adet yulaflı bisküvi
  • Servis için: Hurma şurubu

YAPILIŞI

  1. Muz kreması yapmak için donuk muzları mutfak robotu ile iyice ezin. Fıstık ya da badem ezmesi ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kıvamı sert olursa az miktarda su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
  2. Karışımı kaşıkla 4 adet cam servis kasesine paylaştırın. Bisküvileri ufalayıp üzerlerine serpin ve hurma şurubu gezdirerek servis edin.

AFİYET OLSUN

KİŞİ BAŞI
KALORİ 244
YAĞ 11 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 29 gr

Fıstık ezmeli muz tarifi (4 kişilik)