Fıstık ezmeli muz tarifi (4 kişilik)
Fıstık ezmeli muz tarifi ile karşınızdayız. Soğuk bir lezzet arıyorsanız güzel bir seçim.
Fıstık ezmeli muz tarifi ile karşınızdayız. Soğuk bir lezzet arıyorsanız güzel bir seçim.
GEREKLİ MALZEMELER
- 4 adet dondurulmuş muz
- 4 yemek kaşığı fıstık ya da badem ezmesi
- 4-5 adet yulaflı bisküvi
- Servis için: Hurma şurubu
YAPILIŞI
- Muz kreması yapmak için donuk muzları mutfak robotu ile iyice ezin. Fıstık ya da badem ezmesi ekleyerek pürüzsüz olana kadar karıştırın. Kıvamı sert olursa az miktarda su ekleyerek kıvamını açabilirsiniz.
- Karışımı kaşıkla 4 adet cam servis kasesine paylaştırın. Bisküvileri ufalayıp üzerlerine serpin ve hurma şurubu gezdirerek servis edin.
AFİYET OLSUN
KİŞİ BAŞI
KALORİ 244
YAĞ 11 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 29 gr

Yorum Yap
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Çilekli cheescake tarifi: Beslenme ve Diyet Uzmanı tarifi -
Kakaolu çabuk kek tarifi -
Evde pizza yapımı: 5 malzemeli kolay pizza -
Rezeneli, mercimekli yeşil salata tarifi (5 kişilik) -
Tavuklu buğday çorbası tarifi (4 kişilik) -
Fırında patates tarifi (Kolay ve lezzetli) -
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi -
Ramazan'da tatlı tüketmenin 8 kuralı -
Mug cake tarifi – Keyifli ve lezzetli tarif -
Tavuk ızgara, kekikli patates ile (6 porsiyon) -
Evde öksürüğe karşı ballı turp tarifi -
Bebek pankek tarifi: Sade ve kakaolu bebek pankek yapılışı (3-5 kişilik)
Yorum Yaz