Evim editörlerinden menünüz için öneriler

0

Nasıl ki bir yılbaşı dekorasyonunun olmazsa olmazları varsa, sofralarının da “onlarsız olmaz” diyeceğimiz lezzetleri vardır. Farklı sunum önerileriyle sizin de deneyebileceğiniz tariflerlerden sizin için bir menü oluşturduk.

Kütük pasta
Bu geleneksel yılbaşı pastasının kütük formu, kışın ruhuna da sizce çok uygun değil mi?

MALZEMELER: 1 kg kestane • 500 g ince çekilmiş fındık • 300 g pudra şekeri Üzeri için: 1 su bardağı süt • 1 paket krem şanti Süslemek için: 1 su bardağı süt • 1 paket krem şanti
HAZIRLANIŞI: Kestaneleri haşlayın. Kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın ve geniş bir karıştırma kabına alın. İnce çekilmiş fındık ve pudra şekerini ilave edip yoğurun. Hamuru streç film üzerine alıp kütük şeklinde sarın ve bir baton kalıba yerleştirin. Buzdolabında iki saat dinlendirin. Üzeri için süt ve krem şantiyi geniş bir kasede çırpın. Soğuyan kekin üzerini krem şantiyle kaplayın ve bir çatal yardımıyla gelişi güzel çizgiler çizin. İki saat daha buzdolabında dinlendirin. Üzerini ince kestiğiniz bitter çikolata ve çam dallarıyla süsleyerek servis yapın.

Servis tahtası, Mudo Concept. Çam dalı, neon aydınlatma, mantar şeklindeki süsler, ağaç şeklindeki süsler, Ikea. Kardan adam figürleri, çan, seramik ev, kütük formlu mumlar, Euroflora.

Sangria
Bir İspanyol içeceği olan Sangria yılbaşı için harika bir aperatif olabilir.

MALZEMELER: Yarım portakal • Yarım elma • Yarım limon • Yarım greyfurt • Bir şişe kırmızı şarap • Yarım çay bardağı rom • Bir su bardağı gazoz • 2 kaşık bal ya da şeker• 1 tarçın çubuğu • Buz
HAZIRLANIŞI: Şarabı büyük bir kaseye boşaltın. Bal veya şekeri ekleyip karıştırın. Dilimlenmiş meyveleri, rom ve tarçın çubuğunu ekleyip tekrar karıştırın. Soğuyana kadar buzdolabında bekletin. Servis etmeden önce gazoz ve buz ekleyin. Sangrianın tadının güzel olması meyvelerin tadını iyice vermesine bağlıdır.

Granit servis tepsisi, Bambum. Kuşlar, mini yılbaşı ağacı, saksı, kırmızı simler, roze renkli toplar, bardaklar ve karaf, İkea. Vintage-gümüş kaşıklar, Kadıköy bit pazarı. Çan, Euroflora.

Kestaneli pilav
Kestaneli pilavı minik galvaniz kovalarda sunabilirsiniz. Tek kşilik bu sunumu, etrafını kurdele ve yılbaşı süsleriyle renklendirerek tamamlayın.

MALZEMELER (6 kişilik): 2 su bardağı baldo pirinç • 2 yemek kaşığı tereyağı • 1 soğan • 2 yemek kaşığı dolmalık fıstık • 2 yemek kaşığı kuş üzümü • 1 çay kaşığı yenibahar • 2 tatlı kaşığı toz şeker • 200 g haşlanmış kestane • 3 su bardağı su • 1 tatlı kaşığı tuz• 1 çay kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI: Pirinci soğuk su ile iyice yıkayın ve suyunu süzün. Bir tencerede tereyağını eritin. Soğanı yemeklik doğrayın ve hafif sararıncaya kadar kavurun. Dolmalık fıstığı ilave edip pembeleşinceye kadar birlikte kavurun. Pirinç, kuş üzümü, yenibahar ve toz şekeri ilave edip kavurmaya devam edin. Kestane, su, tuz ve karabiberi ekleyip kaynatın. Kısık ateşte tamamen suyunu çekene kadar pişirin ve üzerine kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Sıcak servis yapın.

Kuru yapraklar, Inside Flowers&Events. Ahşap ayaklı servis tahtası, Mudo Concept. Galvaniz saksı, keçe ağaç, dallar, kuru ahşap çıtalar, isim kartı, ekose kumaş, Ikea.

Zencefilli kurabiye
Zencefilli kurabiyeyi yemek dışında ne yapmalı? Mesela dış kapıya bir çelenk ya da asılabilir süsler?

MALZEMELER: 4,5 su bardağı un • 1 yemek kaşığı nişasta • 1 su bardağı pudra şekeri • 250 g yumuşak tereyağı • 2 yumurta • 1 tatlı kaşığı zencefil • 1 tatlı kaşığı tarçın • 1/2 çay kaşığı tuz Süslemek için: Beyaz süsleme glazürü ve beyaz şeker hamuru
YAPILIŞI: Derin bir karıştırma kabında un, nişasta ve pudra şekerini karıştırın. Tuz ve baharatları ilave edip harmanlayın. Yumurtaları ayrı bir kapta çırpıp tereyağı ile birlikte un karışımına ekleyin ve pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun. Streç filme sarıp buzdolabında 1 saat kadar bekletin. Hamurun yarısını unlanmış zeminde 3 mm kalınlığında açın ve farklı kurabiye kalıplarıyla kesip yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. Önceden ısıtılmış160 derece fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin. Soğuduktan sonra süsleme glazürü ile süslemeler yapabilirsiniz.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER TARİFLER HÜLYA ÇAKIR YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.