Enginarlı prosciutto risotto tarifi (2 kişilik)

İtalya’ya uzanarak bu ülkenin lezzetleriyle bir sofra kurmuştuk. İşte o lezzetlerden biri olan enginarlı prosciutto risotto tarifi…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 300 gr risotto pirinci
  • 1 soğan
  • 1.2 lt sıcak tavuk suyu
  • 2 enginar (önceden pişirilmiş)
  • 100 gr prosciutto
  • 100 gr toz parmesan
  • 2 tatlı kaşığı tereyağı
  • 6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • 1 kahve  fincanı beyaz şarap

YAPILIŞI

Soğanı zeytinyağında kavurun. Pirinci ekleyip biraz kavurup beyaz şarabı ekleyin. Şarabı çekince 1 kepçe tavuk suyu ekleyin ve karıştırın. Tüm tavuk suyunu çektirin. Sonra enginarları ekleyin. Suyunu çekince ateşten alın, parmesan ve tereyağı ekleyin. 3 dakika demlenmeye bırakın. 

Tarifler, Arda Türkmen/Forneria.

5 ülkeden 5 leziz çorba tarifi: Fransa, Fas, İtalya, Japonya, Tayland