Biftek fajita tarifi (4 kişilik)

Biftek fajita tarifi ile karşınızdayız. Bu klasik Meksika lezzetini hafta sonu sofranıza taşıyın.

Hazırlama süresi: 20 dakika

İPUCU: Bu tarife istediğiniz sebzeleri ekleyebilirsiniz.

GEREKLİ MALZEMELER

  • ½ yemek kaşığı kanola yağı
  • 1 adet sarı biber, şeritler halinde kesilmiş
  • 1 adet kırmızı biber, şeritler halinde kesilmiş
  • 1 büyük boy kırmızı soğan, dilimlenmiş
  • 400 gr biftek, şeritler halinde kesilmiş
  • 2 diş sarımsak, güzelce kıyılmış
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • ½ tatlı kaşığı kişniş
  • ½ tatlı kaşığı toz acı biber (ya da tatlı toz biber)
  • 2 domates
  • Bir avuç doluşu kişniş
  • Lavaş, ısınmış
  • Servis için: Yoğurt, peynir ve guacamole sosu

YAPILIŞI

  1. Teflon bir tavada 1 yemek kaşığı yağı iyice ısıtın. Biberler ve soğanı ekleyin. Kızarıncaya kadar 3-4 dakika pişirin.
  2. Kalan yağı ve bifteği ekleyip 2 dakika kadar kızartın. Sarımsak, kimyon, kişniş, toz biber ve domatesleri içine ilave edip 15 saniye daha pişirin.
  3. Taze doğranmış kişniş ile süsleyin. Lavaşları biftek, yoğurt, peynir ve guacamole sosu ile birlikte servis edin.

AFİYET OLSUN!

KİŞİ BAŞI
KALORİ 339
YAĞ 11 gr
DOYMUŞ YAĞ 3 gr
KARBONHİDRAT 42 gr

Tavada baharatlı sebzeler (2 kişilik)