amasra-salatası-tarifi

Amasra salatası tarifi

Son güncelleme:

Amasra salatası tarifi ile karşınızdayız. Amasra salatası nasıl yapılır? sorusu son günlerde sıklıkla araştırılıyor. Gerekli malzemeler ve yapılışını anlattık.

Bir liman kenti olan Amasra tarihi yapıları ve doğası ile oldukça popüler. Amasra’ya gidince mutlaka yapılması gerekenler arasında Karadeniz’in taze balıklarını tatmak var. Balığın en önemli eşlikçisi ise ünü dünyaya da yayılan Amasra Salatası yer alıyor. Peki, Amasra Salatası nasıl yapılır? Malzemeleri neler, özelliği ne? İşte tarifimiz…

GEREKLİ MALZEMELER

  • 1 salatalık
  • 1 domates
  • 1 küçük beyaz kuru soğan
  • 1 demet marul
  • 1 yeşilbiber
  • 1 kâse reyhan, taze soğan, tere, semizotu,
  • 1 küçük kâse karışık turşu
  • Maydanoz, kekik, nane, radika, dereotu karışımı
  • 5-6 zeytin
  • Küçük bir kırmızı lahananın ¼’ü
  • 1 kırmızı biber
  • 1-2 turp
  • 1 turşuluk kırmızı pancar

Sos için;

  • 1 çay bardağı sirke
  • 1.5 çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 limon
  • Tuz

AMASRA SALATASI NASIL YAPILIR?

Amasra salatası tarifi

Malzemeleri güzelce yıkayın ve sularından arındırın. Marulları servis tabağının altına yerleştirdikten sonra üzerine sırayla uzun şeritler halinde doğranmış beyaz soğan, yuvarlak kesilmiş domates dilimleri, salatalık, yeşil biber ve taze soğan ekleyin.

İrice doğradığınız yeşillikleri, ince doğranmış kırmızı lahana ve turşuları ekleyin. Ardından yarım ay şeklinde kestiğiniz pancar turşusunu, servis tabağının çevresine sıralayın.

İstediğiniz şekillerde kestiğiniz havuç, turp, kırmızı biber ve zeytin ile salatanın üzerini süseyin. Bir kavanoz ya da kasede tüm sos malzemelerini karıştırıp salatanın üzerinde gezdirin.

AFİYET OLSUN.

Amasra Kaymakamlığı balığın yanında yenmesi önerilen meşhur Amasra salatası için şu bilgileri paylaşıyor: “Amasra salatasının en büyük özelliği tamamen mevsime göre, en taze malzemelerle ve turşularla hazırlanıyor olması. Bir salata için 27 farklı çeşit malzeme kullanılıyor. Genellikle en alta marul, soğan, maydanoz, roka, semizotu, taze soğan daha sonra bunların üzerine havuç rendesi ve turşu çeşitleri, en üste ise çeşitli şekiller verilmiş, süslü püslü havuçlar,turplar ve salatalıklar koyuluyor. Sirke, limon ve sızma zeytinyağı ile salata tamamlanıyor. Malzemeler bu kadar taze ve doğal olunca, yemelere doyulmuyor”

Amasra salatası tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimizi de deneyebilirsiniz…

Izgara somonlu kinoa salatası tarifi