Ahududu kalpli kek tarifi (2 kişilik)

Son güncelleme:

Ahududu kalpli kek tarifi ile karşınızdayız. İşte gerekli malzemeler ve yapılışı…

GEREKLİ MALZEMELER

Yarım paket vanilyalı hazır kek karışımı

1 tatlı kaşığı ve 1 çay kaşığı ahududu esansı

4 damla kırmızı gıda boyası.

Frosting için: 25 gr tereyağı

1 çay bardağı pudra şekeri

1 yemek kaşığı krema.

Üzeri için: 100 gr bitter çikolata

HAZIRLANIŞI

Vanilyalı hazır kek karışımını üzerindeki tarife göre hazırlayın. Yarım su bardağı kadarına 1 tatlı kaşığı ahududu esansı ve gıda boyasını ekleyip karıştırın. Karışımı fırın tepsisine yayın. 180 derece ısıtılmış fırında 12-15 dakika pişirin. Soğuyunca kalp kalıp ile iki parça kesin. Kalan vanilyalı kek karışımını çırpın. Yağladığınız muffin kalıplarının yarısını dolduracak şekilde aktarın. Kestiğiniz kalpleri üzerine koyup kalan harcı kalıplara paylaştırın. 180 derece ısıtılmış fırında 15-18 dakika pişirin. Frosting için tereyağı ve 1 çay kaşığı ahududu esansını çırpın. Pudra şekeri ve kremayı ekleyip tekrar çırpın. Bitter çikolatayı benmarie usulü eritip yağlı kağıttan yaptığınız külahın içine doldurun. Külahın ucunu kesip yağlı kağıt üzerine el yazısı yazılar yazıp soğutun. Soğuyan keklerin üzerini frosting ve yazdığınız yazılar ile süsleyin.

AFİYET OLSUN

Tarif ve fotoğraflar: Lezzet Dergisi

Yaban mersinli kek tarifi