5 Malzemeli tarifler

0

5 malzemeli pizza
Sadece beş malzeme ile çok lezzetli ve doyurucu bir pizza yapabilirsiniz.
Malzemeler: Pizza unu, kaşar peyniri, domates, kekik, hardal.
Yapılışı: Pizza ununu suyla yoğurup dinlenmeye bırakın. Hamuru dinlendirdikten sonra pizza tepsisine eliniz yardımıyla açarak yerleştirin. Hamurun tepsiye yapışmasını istemiyorsanız tepsinin altına un serpiştirebilir ya da zeytinyağı gezdirebilirsiniz. Hamurun üzerine rendelediğiniz kaşar peynirleri serpiştirin. Domatesleri gelişi güzel yerleştirdikten sonra en son zeytinyağı ile çırptığınız hardal sosu gezdirin. Önceden ısıtılmış fırında 15-20 dakika 180 derecede pişirin.

Mantarlı risotto
Akdeniz mutfağından hoşlanıyor, ya da evde verdiğiniz davetler için şık sunumuyla dikkat çeken risotto tarifini tavsiye ederiz.
Malzemeler: Arbario pirinci, mantar, tavuk suyu, fesleğen ve tereyağı.
Yapılışı: Arbario pirincini beyaz suyu çıkana kadar yıkayın. Tencerede erittiğiniz tereyağı hafif kızınca  pirinçleri birkaç dakika çevirin. Tavuk suyunu bir kepçe yardımıyla azar azar tencereye ilave edin. Pirinçler suyu çektikçe kepçe ile tavuk suyunu ilave etmeye devam edin. Kıvamı lapalaşmaya başladığında bu su yeterli gelmiş demektir. En son mantarları da ekleyip orta ateşte hafif tıkırdatın. Servis için risottoyu bardaklara alıp üzerlerini fesleğenle süsleyebilirsiniz.

Kağıtta sebze
Ana yemeklerin yanına sağlıklı bir garnitür olarak da sunabileceğiniz kağıtta sebze için, sebzeleri tavada biraz çevirip kağıda sardıktan sonra fırınlamanız yeterli.
Malzemeler: Patlıcan, kabak, patates, taze fasulye ve kırmızı biber.
Fırında pişen sebzelerin kurumasını istemiyorsanız yağlı kağıdı bağlamadan önce porsiyonun büyüklüğüne göre içine yarım çay bardağı ya da daha fazla su ilave edebilirsiniz.

Tatlısız olmaz
İrice armutları ortadan ikiye ayırıp ortalarını hafif çukurlaştırdıktan sonra ceviz, fındık, fıstık ezmesi, bal ve tarçınla doldurun ve fırınlayın. Az kalorili ve 5 malzemeli tatlınız hazır!

Tarifler Hülya Şakir / Elele mutfak atölyesi Fotoğraflar İbrahim Özbunar

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.