3 kutlama pastası

10. yaşımıza özel hazırlanan ve tarifleriyle bizi mutlu eden, sayfalarımızı şenlendiren bu kutlama pastalarını sizler de özel günlerinizde deneyebilirsiniz.

BEYAZ FIRIN’DAN BEYAZ PASTA
Evim kadar renkli ve pastel bir dergi için beyaz bir pasta olsun:
“Bembeyaz bir pastanın üzerine taze çiçekler serpiştirmek ona görsel olarak dekoratif bir hava katıyor.”
Beyaz pasta
Malzemeler: 6 adet yumurta • 275 gr şeker • 265 gr un • 70 gr tereyağı • 1 paket vanilya
Krema için: 500 ml süt • 150 gr şeker • 2 yumurta • 50 gr un • 25 gr nişasta • 1 paket vanilya • 50 gr tereyağı
Yapılışı: Fırınınızı 155 derecelik ısıya ayarlayın. Tereyağını bir tavanın içerisinde eritip, oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Bir kaba yumurtaları ve toz şekeri koyun, yüksek hızla çırpın. Ayrı kapta un, vanilyayı karıştırın. Malzemeleri birleştirin. Erimiş tereyağını ekleyin. Kek karışımınızı kalıbın içerisine boşaltın ve ardından fırında 30 dakika kadar, kontrol ederek pişirin. Bir kapta sütü kaynatın. Şeker ve yumurtayı başka tencerenin içerisinde karıştırın. Üzerine un, vanilya ve nişastayı ekleyin. Bu karışıma sütü ilave edip balon balon oluncaya dek pişirin. Pişirdiğiniz kremayı tepsinin üzerine boşaltın, soğumaya bırakın. Krema ılıklaşınca tepsiden bir mikser kabına alın ve orta hızla karıştırarak soğutun. Pastanın içine sürün. Dışı için şanti kullanabilirsiniz.
Çiçekler, Botanic Home. Kalp formlu pembe mum, çerçeve, su yeşili mutfak havlusu, H&M Home. Kadeh, galvaniz şekerlik, beyaz mumluk, kroşe amerikan servis, peçete, fincan, Mudo Concept.

MUTLU BAKERY’DEN MİNİ LEZZETLER
Bu özel günde Evim’e ne yapsam:
“Ayaklı servis tabaklarında mini tatlılar, tek kişilik servisiyle pratik, görüntüsüyle de cazibesi yüksek.”
Çilekli parfe
Malzemeler: 2 bardak çilek • 2 kaşık şeker • 3 bardak süzme yoğurt • 1/2 bardak granola
Yapılışı: Fırını 170 dereceye ısıtın. Doğranmış çilekleri yağlı kağıt ile kaplı tepsinin üzerine yayarak üzerlerine şeker serpiştirin. Çilekleri 15 dakika fırınlayın, saldığı suyu dikkatlice bir kaba alıp soğumaya bırakın. Kaplara bir katman süzme yoğurt, biraz granola, kızarmış çilek ve çilek suyu olmak üzere doldurun, sos ile bitirin.
Ballı krokanlı mandalinalı cheese kek
Malzemeler: 2 mandalina • Bal Krokan için: 250 gr şeker • 1 tatlı kaşığı limon suyu • 200 gr fındık • Sıvıyağ Cheesecake için: 1 bardak krema • 2/3 bardak şeker • 1 paket krem peynir
Yapılışı: Krokanı dökeceğiniz yüzeyi yağlayın, tencereye limon suyu ve şekeri ekleyin. Orta ateşte, karamel rengini alana dek karıştırın, kuruyemişi ekleyip, tezgaha döküp soğumaya bırakın. Orta boy bir kapta kremayı ve şekeri çırpın. Krem peyniri ekleyip karıştırın. Kaplara sırasıyla bir katman krema, mandalina, bal olmak üzere doldurun.
Taze çiçek buketi, Botanic Home. Ayaklı servis, servis tabağı olarak kullanılan bakır tepsiler, çatal-bıçak servisi, mumluklar, yapay ortanca, kulplu bronz vazo, Mudo Concept. Bronz tepsi, “&” işareti şeklindeki nihale, vazo, kurulama bezi olarak kullanılan üzeri yazılı fuşya yastık kılıfı, H&M Home.

GAMZE BURSA’DAN “KAR PERİSİ”
Bu pasta çünkü: “İlk sayısının piyasaya çıkışını paylaştığım Evim dergisini elime alınca, sırt üstü bol kara kendisini atıp gökyüzünü seyreden çocuklar gibi huzurlu, keyifli ve mutlu hissediyorum. Sayfalarını çevirirken sanki hayatıma bir perinin sihirli çubuğu değiyor.”
Sakızlı kek
Malzemeler: 3 yumurta • 1 su bardağı toz şeker • 1 1/4 su bardağı süt • 3/4 su bardağı margarin • 2 su bardağı+2 çorba kaşığı un • 1 paket sakızlı muhallebi • 1 çorba kaşığı kabartma tozu • 26 cm kek kalıbı Muhallebisi için: 3/4 paket sakızlı muhallebi • 2su bardağı süt • 1 çorba kaşığı tereyağı
Yapılışı: Fırını 180 derecede ısıtın. Yumurta ve şekeri derin bir cam kasede mikserle 4-5 dakika çırpın. Süt ve margarini ilave edip çırpmaya devam edin. Un, sakızlı muhallebi tozu ve kabartma tozunu ekleyin. 30 saniye daha mikserle karıştın. Karışımı çok az margarin ile yağladığınız kek kalıbına dökün. 40 dakika pişirin. Sakızlı muhallebi tozunu bir sos tenceresine dökün. Sütü ilave edip orta ateşte karıştırarak katı muhallebi kıvamına getirin. Fokurdayınca ocağın altını kapatın ve tereyağını içine atın. El blendırı ile çok az çırpın. Kek soğuyunca ılık muhallebiyi üzerine dökün. Dilerseniz, bizim gibi kekin tamamını krem şanti ile de sıvayabilirsiniz. Servis yaparken üzerini çiçek ya da şeker hamurundan çiçeklerle süsleyin.

HAZIRLAYAN İLKE YILMAZ FOTOĞRAFLAR BİLGE CAN GÜRER YAPIM ASİSTANI BİLGE CANDAN YILMAZ