2020-mutfak-dekorasyonu-trendleri
2020-mutfak-dekorasyonu-trendleri

2020 mutfak dekorasyonu trendleri ve örnek tasarımlar

2020 mutfak dekorasyonu trendlerinde neler var? Bir yanımız doğaya dönüyor; bir yanımızsa farklı ve beklenmedik olanı arıyor. Bu yıl mutfak ve banyo dekorasyonunda alışılmadık renk ve yüzeyleri deneyimleyebilir; bir taraftan da kendinizi hiç olmadığı kadar sadeliğe ve doğaya yakın hissedebilirsiniz.

2020 YILINDA KLASİK MAVİ MUTFAKTA

Mutfaklarda çok sık görmeye alışık olmadığımız bir renk var bu yıl: “Klasik Mavi”. Pantone tarafından 2020’nin rengi olarak açıklanan mavi, mimari, moda ve dekorasyonda harikalar yaratıyor. Dolayısıyla klasik mavi renginin kullanımını bu sene mutfaklarda sıklıkla göreceğiz. Her zaman sakinliği ve güveni temsil eden mavi, dingin ve huzurlu mutfaklara sahip olmak isteyenlerin vazgeçilmezi olabilir.

Doree serisi, Mopa Mutfak.

NATÜREL YÜZEYLER

Raw (ham) teması bu yıl mutfaklarda da çok moda. İşlenmemiş ahşaplar, natürel dokular, yıkanmış keten bezler, doğal taş görünümlü döşemeler bu yıl mutfakların gözdesi olmaya aday. Hatta renklendirilmemiş ham ahşap tonlarının mutfak dolaplarındaki kullanımlarına da şahitlik edebilirsiniz.

2020 MUTFAK DEKORASYONU TRENDLERİ
Intema.
Ikea.

Yenilebilir bitkilerinizi siz de bu tarz bir ahşap askıya asabilirsiniz.

2020 MUTFAK DEKORASYONUNDA BEKLENMEDİK RENKLER

2020 mutfak dekorasyonu trenleri arasında beklenmedik renkler var. Bu senenin mutfaklardaki en eğlenceli trendi şüphesiz ki renklerin cesurca kullanımı olacak. Bu trende dahil olmak için bütün mutfağınızı renklendirmenize gerek yok. Sadece ada modüllerinizi veya kullandığınız cihazları canlı renklerden seçerek siz de eğlenceli ve farklı mutfaklara sahip olabilirsiniz.

CANLI RENKLER MUTFAK DEKORASYONUNDA

KAPAKLAR AÇILIYOR

Mutfaklarda standart görünümün dışına çıkmanın en kolay yollarından biri kapaklı dolapların sayısını azaltıp açık rafların kullanımını artırmaktan geçiyor. Mutfakların ferah ve sofistike görünmesini sağlayan açık raflar bu yıl mutfak trendleri arasında yer alıyor. Duvara monte tezgah boyunca uzayan raflar, ada mutfak üzeri asma tavan rafları, kütüphane tipi boy raf üniteleri mutfaklarınızda tercih edebileceğiniz açık raf sistemleri arasında yer alıyor.

2020 MUTFAK DEKORASYONU TRENDLERİ
Kelebek Mutfak.

İSKANDİNAV STİLİ MUTFAK DEKORASYONU

2020 mutfak dekorasyonu trenlerinden biri de İskandinav stili… Son dönemlerde sade ve minimalist bir tarza sahip İskandinav stili mutfaklara ilgi artıyor. İskandinav tarzı mutfaklar, beyaz yoğunluklu bir işlevselliği ahşapla tamamlarken modern bir görünümden asla ödün vermiyor. Daha çok açık renkli ahşapların yer aldığı bu mutfaklara son derece ferah bir atmosfer hakim oluyor.

MUTFAK DEKORASYONU İSKANDİNAV STİLİ
Cosentino.

Beyaz mutfak tasarımı fikirleri 2020 – Beyaz dolap modelleri

Mutfak tezgahı modelleri 2020 – Tezgah seçerken dikkat edin

Banyo, mutfak, mobilya… İşte 2020 ev dekorasyon trendleri

İşte 2020’nin mobilya trendleri

2020 banyo dekorasyonu trendleri