2020 banyo dekorasyonu
2020 banyo dekorasyonu

2020 banyo dekorasyonu trendleri

Orka Banyo Genel Müdürü Nalan Yılmaz, 2020 banyo dekorasyonu trendlerini anlattı. İşte Yılmaz’ın açıklamaları…

BANYOLARDA KONFOR ÖN PLANDA

“Günümüzde farklı bir önem kazanan banyolar artık kullanıcıların zevkle vakit geçirdikleri özel SPA’sı konumunda. Banyo tasarımları da bu değişime göre şekillenerek daha çok konfora odaklandı.

2020 BANYO DEKORASYONUNDA AHŞAP ÖNE ÇIKIYOR

Doğanın iyileştirici etkisinden ilham alınarak banyolara da doğal ahşabın konforu uygulanmaya başlandı. 2020’de ahşabın sıcaklığını, doğal taş ve pastel renklerin sadeliğini görüyoruz.

2020 banyo dekorasyonu ve banyoda ahşap modası

Sade aynalar ve ışık efektleri ile hareket katılan banyolar sıklıkla ön planda olacak. Aksesuarlarda da daha yalın çizgilerin hakim olduğu, modern ve fonksiyonel tasarımların öne çıkacağını düşünüyorum.

DOĞAL TAŞLAR, PASTEL RENKLER

2020 yılında farklı renklerde doğal taş, nötr ve pastel renkleri, farklı formlarda ince, mineral ve seramik lavaboları, roze, altın, krom gibi renklerin yanı sıra siyah, bakır gibi doğal renkte armatür ve banyo aksesuarlarını daha sıklıkla görebiliriz.

Sürdürülebilir banyolar 2020’de liste başı konumunda. Dünya nüfusundaki artışla beraber yükselen mobilya tüketimini standardize eden FSC sertifikalı malzeme kullanımı ağırlık kazanacak.

Banyo dekorasyon örnekleri

BİTKİLER BANYOLARIN VAZGEÇİLMEZİ OLUYOR

Soğuk beyaz banyoların aksine doğa ile bağlantı kuran, banyoyu güzelleştiren ve ‘yaşam alanı’ haline getiren bitkilerin artık modern banyoların vazgeçilmezi olduğu göreceğiz.

Nemli ve az ışık alan ortamda rahatça büyüyebilecek aloe vera, devetabanı, eğreltiotu veya bambu gibi bitkiler banyolarda rahatlıkla ve bol miktarda yer alabilir.”

Bitkiler ve banyo

“Form, doku ve desenlerde karşımıza çıkan geometrik formlar banyolara modern bir estetik katıyor. Bu yıl kaplama cephesinde özellikle dokulu alternatifleriyle şaşırtan yüzeyler görebiliriz.”

RENKLİ METALİKLER

2020 banyo dekorasyonu trendlerinde renkli metalikler de var. Özellikle yüzey kaplamalarında ve armatürlerde sıra dışı bir görünüm yaratmayı başaran gold, bronz ve roze ışıltılar 2020 banyolarının en çok tercih edilenleri arasında…

2020 bano dekorasyonunda renkli metalikler
Essence serisi, Grohe.

MAT TREND

Işıl ışıl ve parlak görmeye alıştığımız vitrifiyeler bu yıl mat ve gözenekli dokularıyla dikkat çekiyor. Hem beyaz hem de renkli alternatiflerini bol miktarda görebiliriz.

2020 banyo dekorasyonu
Mementro serisi mat lavabo, Villeroy&Boch.

2020 YILINDA BANYO DEKORASYONUNDA YENİLİKLER

“Banyo mobilya ve aksesuarlarında ham ve işlenmemiş malzemeler sıklıkla yer alacak. Geri dönüşümlü lifler, doğal kompozitler, taş ve mineraller, şeffaf ve renkli camlar, alüminyum, çelik, porselen, seramik, desenli-dokulu yüzeyler, pişmiş toprak ve bambu gibi malzemeler çok revaçta.”

Eda Tahmaz, Edda Mimarlık.

BANYODA BİYOFİLİ

Koçtaş.

En kısa tanımıyla “yeşil sevicilik” olarak tanımlayabileceğimiz Biyofili akımı ıslak hacimlerde de kendine yer bulmayı başararak doğa ile daha yakından ve özel bir bağ kurmayı başarıyor. Doğal doku ve bitkilerin hakimiyetindeki bu banyolar ıslak hacim olmanın ötesine taşınıyor.

BANYODA SİYAHIN CAZİBESİ

Bu yılın şampiyonlarından birisi hiç kuşkusuz ki siyah. Vitrifiye, armatür ve tamamlayıcı aksesuarlar dahil olmak üzere siyah yorumlar, banyoya olan bakış açımızı tümden değiştirerek yepyeni bir dönemi başlatıyor.

2020 BANYO TRENDLERİ
Orka Banyo.

2020 Banyo Modelleri – En çok tercih edilen şık banyolar

https://www.evimdergisi.com.tr/2020-banyo-modelleri-en-cok-tercih-edilen-sik-banyolar/

Banyoda yetiştirebileceğiniz nemi seven 15 bitki