Bir ay boyunca haftada iki gün üçer saati bu işe ayırırsanız tüm hazırlıkları rahatlıkla tamamlayabilirsiniz. Hatta mutfak robotu ve derin dondurucu gibi yardımcılar sayesinde “Bu iş bu kadar kolay mıydı yahu?” bile diyebilirsiniz.
Yiyecekleri saklama yöntemlerini dört ana kategoriye ayırabilirsiniz:
Kurutmak: Kekiği buket yapıp nane veya fesleğenleri sererek kurutun. Serin, az nemli ve gölge yerde kuruyan yeşilliklerin kokusu daha yoğun kalır.
Salça: Domates bolca varken her birini dört-beş dilime ayırıp tuzla
büyük kaplara bastırın. Üç-dört günde kabukları sıyrılabilecek hale gelir. Kevgirden geçirin ve tepsilerde 4-5 gün karıştırarak kurutun. Ya da tülbentten geçirip tepsiye yayın ve cam önünde kurutun.
Reçel ve marmelat: İstediğiniz meyveyi uygun boyutlarda doğrayıp meyvenin şeker ve sululuğuna göre şeker ekleyip bekletin. Sonra üzerini kapatmadan pişirin.
Turşu: Turşunun en önemli unsuru; bir çay bardağı sirke, bir litre su ve üç çorba kaşığı deniz veya kaya tuzunu karıştırmak. Turşu yapacağınız malzemeleri suyun içine işleyebileceği boyutlarda kesin. İri olanlara içlerine rahatça su girebilsin diye, bıçakla delik açın. Mayalanması için de litre başına 4-5 nohut veya ekşi mayadan yapılmış ekmek atın. Rahiya katmak için sarımsak, kekik ekleyebilirsiniz.
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Turuncu ev dekorasyonu ve turuncu ile uyumlu renkler nelerdir? Turuncu ev dekorasyonu örneklerini mutfağınızda, salonunuzda…
Buhurdanlık nasıl temizlenir? sorusu sıklıkla merak konusu oluyor. Son yıllarda kullanımı giderek yaygınlaşan buhurdanlık, nasıl…
İster ana yemek, ister hafif bir atıştırmalık, ister yemeklerinizin yanında garnitür olarak tüketin… Bu salata…
Klavyenizi nasıl etkili bir şekilde temizleyeceğiniz ve temiz bir şekilde tutacağınız konusunda temizlik uzmanlarından tavsiyeler.
Evim ile Ev Turu’nun 16. bölümünde İç Mimar Nedret Tuncer ile Kübra ve Gökhan Yücel…
Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…