Son güncelleme:

Kolay temizlik fikirleri ve hızlı kendin yap önerileri ile yaşam alanlarınıza tek hamlede tazelik katabilir, onları yaza hazır hale getirebilirsiniz.

KAPI ARKALARINDAN YARARLANIN!

Yatak odanızın kapısını da bir depolama alanına dönüştürmek ister misiniz? Aksesuarları organize etmek için kapı arkasında kanca, mutfak rayı, asılabilen organizerlar kullanabilirsiniz. Bu alana büyüteçli bir ayna da ekleyebilirsiniz. Kancalara ayakkabıdan çantaya, eşarptan şemsiyeye kadar her şeyi asmanız mümkün. Şeffaf pleksi kutulara ise makyaj malzemelerinizi koyabilirsiniz.

PIRIL PIRIL PENCERELER

Camda çizgiler oluşmasını önlemek için pencereyi güneşli bir günde değil bulutlu bir günde silin.
  1. İşe perde ve tüllerinizi çıkartmakla başlayın. Tül ve perdeleri kuru temizlemeye gönderin ya da çamaşır makinesinde hassas programda uygun deterjanla yıkayın. Kornişlerin tozunu alın.
  2. Bir kovayı bulaşık deterjanı ve ılık suyla doldurun, ancak çok fazla sabun köpüğü oluşturmaktan kaçının çünkü köpük kurumaya bırakılırsa iz bırakacaktır.
  3. Yumuşak bir sünger ile ilk önce pencere çerçevelerini silin. Böylece temiz olan yerlere kirli su damlatmazsınız.
  4. Süngerle tüm camı silin. Camlarınızı buruşturulmuş bir gazete kağıdı ile silerek parlatın.
  5. Pencere kenarındaki fazla suyu bir bez ile emdirerek alın.

CAFE PERDESİ DİKİYORUZ

Zarif bir kafe perdesi veya yarım perde, bir mutfak ya da kısa bir salon penceresi için mükemmel bir çözüm olabilir, çünkü hem bol ışık alır, hem de biraz mahremiyet sağlar. Pencerenizin uzunluğunda uzun bir vual kumaş şeridi keserek kendi cafe perdenizi yapın. Alt kenarını dikin ve üst rustik çubuk genişliğiniz kadar bir kanal açın. İsterseniz üstten sarkıtacağınız perde ile uyumlu ipler ile iki tarafından bağlayarak alt kısmına döküm verebilirsiniz.

MUTFAK DOLAPLARI TAZELENSİN

Düz ve mat bir yüzey oluşturmak için 120-220 kum numarasına sahip zımpara kullanın.
  1. Kapaklardaki kulpları çıkarın, kirden kurtulmak için yüzeyleri bir deterjanla temizleyin.
  2. Yüzeyleri hafifçe zımparalayın, tozu nemli bir bezle silin. Kurumasını bekleyin.
  3. Tezgah ve zeminleri koruyun ve dolap kenarlarına maskeleme bandı geçirin.
  4. Köşeler için fırça ve büyük yüzeyler için rulo kullanın. Laminat dolaplarda, özel bir boya satın almak en iyisi. Karatahta boyası mutfak dolapları için uygundur ancak silinebilir bir yüzey elde etmek için vernik sürün. Gerekirse 2. kat boyayı uygulayın.

BİTKİLERİN TOZUNU ALIN

Bize her anlamda iyi gelen ev bitkileri üzerinlerinde çok fazla toz barındırabilirler ve bu da onların ışık emilimini ve dolayısıyla fotosentezini kısıtlar. Bu nedenle büyük yapraklı bitkileri yumuşak bir bezle veya aşındırıcı olmayan sünger ve sabunlu su ile nazikçe silin. Daha büyük bitkiler veya çok sayıda küçük yapraklı bitkileri temizlemek için onlara ılık suyla banyoda hızlı bir duş aldırabilirsiniz. Kırılmaları önlemek için suyun tazyiğini azaltın.

PALETTEN KANEPE YAPIYORUZ

Bu basit kanepeyi paletleri üst üste koyarak kolaylıkla siz de yapabilirsiniz. Üç tane büyük paleti beyaza boyayın. Sonra üst üste koyarak sabitleyin. Bir diğer paleti de çevirirek sırt kısmında kullanın. Paletlerin arada kalan kısımlarına kitapların ya da içine ıvır zıvırları koyduğunuz kutuları yerleştirebilirsiniz. Oturma ve sırt kısmını büyük minderlerle destekleyip üzerine bolca yastık koyun.

Bu yazılarımız da ilginizi çekebilir:

Temmuz ayında bahçe ve bitki bakımı ile ilgili sorular ve yanıtları

Temmuz ayında açan çiçekler nelerdir? İşte 6 farklı çiçek

Haziran ayında dikilen bitkiler nelerdir? İşte en güzel çiçekler

Haziran ayında bitkiler için yapılması gerekenler

Haziran ayında açan çiçekler nelerdir? Kısa bakım tüyoları

Haziran, Temmuz ve Ağustos’ta bahçede neler yapılmalı?