Dekorasyon Fikirleri

Salon duvarı dekorasyonu için 10 fikir ve örnek

Salon duvarı dekorasyonu nasıl yapılır? Salon duvarı dekorasyon fikirleri ve önerileri arıyorsanız sizler için 10 farklı fikrimiz var. Duvar dekorasyon örneklerine ve salon duvarı kaplama, salon duvarı ayna, salon duvarı renkleri ve dekorları ile salonunuzu yeniden tasarlayın.

Salon dekorasyonları sırasında mobilya, perde ya da halı seçimleri kadar çok göz önünde bulunmasa da aslında duvarların dekore edilmesi de büyük öneme sahiptir.

Her yeri özenle dekore edilmiş bir yaşam alanında duvar dekorasyonu doğru şekilde yapılmazsa ortamda bütünlük sağlanamaz. Bu sebeple salon duvarlarınızda profesyonel dokunuşlar gibi fark yaratabileceğiniz 10 parlak fikri sizler için derledik:

1 – KARA TAHTA İLE DUVAR DEKORASYONU

Son zamanlarda gittikçe popüler hale gelen kara tahta uygulamaları salon duvar dekorasyonu alanındafarklı, modern ve estetik havalar kazandırıyor. Aynı zamanda son derece fonksiyonel olan bu fikir ile duvarlarınızı dilediğinizce şekillendirebilirsiniz.

KARA TAHTA KENDİN YAP TARİFİ – VİDEO İZLE

2 – DUVAR KAĞITLARI VE DUVAR DEKORASYONU

Duvar dekorasyonu denince ilk akla gelenlerden duvar kağıtları; farklı desen, renk ve modeller ile bulundukları yerin havasını bir anda değiştirebilen güçlü dekorasyon malzemelerinin neredeyse en başında yer alıyor.

3 – NİŞLER

Salon duvar tasarımları arasında en hoş ayrıntılardan biri de nişlerdir. Estetik açıdan kusursuz görünümler kazandıran nişler raf olarak da kullanılabilmeleri ile salon duvarlarında çok güzel ambiyanslar yaratabiliyor.

4 – AYDINLATMALAR

Salon duvar dekorasyonu fikirleri arasında en etkili olan malzemelerden biri de bulundukları hemen her ortamda fark yaratan aydınlatma gruplarıdır. Bilhassa tablolar ya da dekoratif duvar objeleri ile birlikte kullanıldıklarında bulundukları ortama muazzam fark katan aydınlatma seçenekleri ile salonunuza sıcak dokunuşlar katabilirsiniz.

Doğru aydınlatmanın 5 stil sırrı

5 – RAFLAR

Boş duvarları canlandırmak için kullanılabilecek dekorasyon malzemelerinden biri de raflardır. Oldukça fazla modele sahip olan raflar arasında kendi tarzınıza ve zevkinize uygun modeller arasında seçim yaparak salonunuzun bir veya birden fazla duvarını zahmetsizce enfes bir alana çevirebilirsiniz.

ELEKTEN MİNİMALİST RAFLAR – KENDİN YAP TARİFİ – VİDEO İZLE

6 – KAPLAMALAR

Giderek gelişen ve farklılaşan dekorasyon malzemelerinde duvar kaplamaları, son yıllarda popülaritesini gitgide arttırdı. Doğal malzemelerle oluşturulan ahşap ya da taş kaplamalar salonun tek bir duvarına uygulanarak ortama sıcak hava katabilirsiniz. Farklı doku ve ebatlardaki çok sayıdaki kaplama malzemesi ile salonunuzun duvarlarını dilediğinizce şekillendirebilirsiniz.

7 – İDDİALI RENKLER

Salon duvarı dekorasyonu için renkleri de kullanabilirsiniz. Ortamın havasını anında değiştiren bir diğer pratik yöntem de salonda cesur renklere yer vermek. Aynı zamanda bütçe dostu olan bu yöntem ile salon duvarlarınızdan birini iddialı bir renk ile boyayabilirsiniz. Diğer duvarlardan farklı ve zıt renk kullanarak yaşam alanınızın ambiyansını hem düşük bütçe ile hem de hızlıca değiştirebilirsiniz.

8 – ÇERÇEVELER

Sanatsal dokunuşlardan hoşlanıyorsanız salonunuzun bir duvarını sevdiğiniz resim, fotoğraf ya da yazıların olduğu birden fazla çerçeve ile hareketlendirebilirsiniz. Mobilya, perde ya da halı seçimlerini sadelikten yana kullandıysanız farklı renklerdeki çerçeveler ile salona dinamik dokunuşlar kazandırabilirsiniz.

9 – ÇIKARTMALAR İLE SALON DUVARI DEKORASYONU

İriden ufağa farklı boyutlardaki çıkartmalar ile duvarlarınızdan birini pratikçe çarpıcı hale getirebilirsiniz. Boyutları kadar farklı modelleri ile çok fazla çeşidin bulunduğu çıkartmalar arasından salonunuza en uygun olanı seçerek minik bir adımla büyük farklar yaratabilirsiniz.

10 – AYNALARLA DEKORASYON

Bilhassa yemek masasının olduğu alanlarda severek kullanılan aynalar yaşam alanlarına ekstra ferahlık hissi getiriyor. Küçük alanları daha geniş gösterebilen aynalar ile minik salonlarınızı yanılsama sayesinde olduğundan biraz daha büyük gösterirken aynı zamanda havalı duvarlara sahip olabilirsiniz.

Ayna dekorasyonu fikirleri

https://www.evimdergisi.com.tr/sizin-salonunuz-hangisi/
Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

8 saat önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

9 saat önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

10 saat önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

11 saat önce

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…

1 gün önce

Musluklardan sert su lekelerini hiçbir temizleyici kullanmadan çıkarmak mümkün! İşte pratik yöntemler

Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…

1 gün önce