Winsdor serisi, Çanakkle Seramik.

Mutfak ve banyo duvarlarını hareketlendirecek yepyeni görünümler için ipuçları

Yenilikçi dokular, illüzyonist desenler ve ilginç fikirlerle mutfak ve banyo duvarlarını renklendirip hareketlendirin. Başrol ise seramiklerin olsun.

İllüzyon oyunları, üç boyutlu efektler, amorf yüzeylerden ilginç döşeme biçimleri ve farklı kombinlere yeni nesil teknolojiler, seramik yüzeylerde artık pek çok şeyi mümkün kılıyor. Bundan yola çıkarak siz de basit birkaç dokunuş ile mutfak ve banyonuzu hareketlendirerek yepyeni bir görünüm kazandırabilirsiniz.

MUTFAK VE BANYO DUVARLARINI RENKLENDİRMEK İÇİN NELER YAPILABİLİR?

DERZ ARALARI RENKLENSİN

En ilginç uygulama bu olmayabilir belki ama derz aralarını renkli harçla doldurarak görünümü kolayca yenileyebilirsiniz. Karo aralarına aynı renkte harç kullanarak döşediğiniz alanın daha büyük görünmesini sağlayabilir, bir ton açık ya da koyu renkte derz arası ile kesintisiz bir görünüm kazanabilirsiniz. Karolar ile kontrast oluşturan zıt renkte derz arası kullanmak fayansların form ve desenlerine vurguyu artırır ve daha çarpıcı kılar.

Bir çizgi çekin: Yeni nesil teknolojinin bir armağanı da kolayca uygulanabilen derz arası kalemi. Eski veya rengi atmış, canlılığını kaybetmiş fayans aralarının görünümünü kolayca değiştiren bu kalemler ile hatlarını keskinleştirerek vurgu verebilir ya da yine aynı renkte bırakarak nötr bir uygulama yapabilirsiniz. Beyaz veya krem derz arası kalemi ile fayanslara parlaklık, tazelik ve temizlik hissi verebilirsiniz. Daha çarpıcı bir görünüm için siyah veya koyu gri tonları kullanın.

britishceramictile.com

Seramik harcına dikkat edin: Beyaz fayanslardan sıkıldıysanız derz arasında buradaki gibi parlak maviyi seçerek mutfak ve banyoda farklılık yaratabilirsiniz. Fayans ve derz arası renklerini karıştırmanın ya da eşleştirmenin pek çok şekli var ama çarpıcı bir etki için beyaz fayansları mavi, yeşil ya da sarı gibi parlak renkler ile dingin bir etki için yine beyaz ya da pastel tonlar ile birleştirin.

BİÇİMLENDİRİN

Yeni fayans tasarımları sadece banyo ve mutfağa değil, evinize de farklı bir kimlik kazandırmanın etkili bir seçeneği.

3D efektler: Kendinden 3D görünümlü seramikler kullanabileceğiniz gibi bunu siz de oluşturabilirsiniz. Farklı renkte eşkenar dörtgen formlu karoları orta köşeleri birbirine değecek şekilde yerleştirin. Bunun için bir koyu, bir açık ve bir orta ton seçin. 3D efekti daha etkin hale getirmek için karoları her seferinde aynı sırayla yerleştirin. Oluşturacağınız desen 3D küp görünümü yaratır. Efekti daha gerçekçi kılmak için koyu seramiği ışık yönünün ters tarafına gelecek şekilde yerleştirin. Daha yumuşak bir etki için tüm karoları aynı renkte ya da pastel tonda seçin.

Majori, Bien Seramik.

Oryantalist formlar: Arap mimarisinin temel formlarından olan zarif kıvrımlı oryantalist çini karolar mekanlara akıcı bir geometri kazandırıyor. Banyo ve mutfakları görsel açıdan yumuşatmak için bu formu tercih edebilirsiniz. Şimdilerde modern eklektik ve etnik boho stiller ile mükemmelce örtüşüyor.

Oklar çekilsin: Temelde metro seramiklere benzese de ok formlu seramiklerin bir farkı daha uzun ve her iki ucu da sivrilmiş oka benzemesi.

Karoların oluşturduğu desen mekanlara ekstra geometri ve modernist bir hava kazandırır. Metro seramikler kadar sade ama sıra dışı bir görünüm istiyorsanız ok formlu seramikleri deneyebilirsiniz. Oluşturmak istediğiniz etkiye bağlı, zikzak desen akışını yatayda veya dikeyde kurgulayabilirsiniz.

En popülerimiz metro seramikler: Son yıllarda çok popüler olan metro seramikler mutfak ve banyoları bütçenizi zorlamadan yenilemeye imkan tanıyor. Ancak metro seramikleri sıradanlıktan kurtarmak için hayal gücünüzü zorlayın. Daha cesur uygulamamalar deneyerek fark yaratabilirsiniz. Döşeme şeklinizi doğru seçilmiş derz dolgular ile efektif ve çok şık bir etkiye sahip olabilirsiniz.

Hareket iyidir: Yelpaze, tarak ve balık pulu… Pek çok farklı biçimde tanımlanan bu seramikler kullanıldığı alanı neşeli biçimde hareketlendiriyor. Balık pulu formlular banyolar için ideal. Daha çarpıcı bir etki için yanardöner yüzeyler tercih edin. Yelpaze formundakileri yekpare döşemek yerine bir bordür oluşturacak biçimde döşeyebilirsiniz. Bulut efekti için geniş tarak kısımları yukarı bakacak şekilde ya da yağmur damlası efekti için aşağı bakacak şekilde döşeyin.

Winsdor serisi, Çanakkle Seramik.

Banyonuza şıklık katacak banyo fayans modelleri – 20+ şık banyo örneği

En güzel mutfak fayansı fikirleri ve örnekleri