Mutfak ansiklopedisi

Mutfak ansiklopedisi aklınıza takılan soru işaretlerini bir bir yanıtlayacak. Evim Dergisi arşivinden…

Hem hayalinizdeki hem de ihtiyaçlarınıza yanıt veren kullanışlı bir mutfağa sizi götürecek, A’dan Z’ye bir mini rehber işinizi kolaylaştırır. Bilgilerimizi güncellemekte fayda var.

ALANLARA AYIRIN

Her şeyin erişilebileceği doğal bir mutfakta iyi bir iş akışı için, dolapları ve cihazları üç bölgeye göre ergonomik bir çalışma üçgeni içerisinde yerleştirmek yararlı olur: Depolama, yıkama ve pişirme..

BULAŞIK MAKİNESİ/BUZDOLABI

Su ve enerjiden, en değerli şey olan zamandan ve elbette paradan tasarruf etmek için iyi bir fırsat. Mutfakta bütünsel bir görünüm oluşturmak için entegre modelleri deneyin. Bulaşık makinesi kullanmak yılda yüzlerce ton su tasarruf etmenizi sağlayabilir. Buzdolapları ise; gelişmiş enerji verimliliği, ayarlanabilir raflar, entegre hava temizleme sistemi ve gıda tazeliğini koruyarak besin maddelerini hızlı dondurma gibi özellikleriyle hayatı daha konforlu kılıyor.

CAM DOLAPLAR

İç aydınlatmalı cam kapılı dolaplar, en güzel tabaklarınızı, bardaklarınızı ve servis takımlarınızı sergilemenin davetkar bir yolu.

ÇİFT KULLANIMLI ÜRÜNLER

Mutfağınızda istiflenebilir kupalar, su tasarruflu musluklar ve depolama bankları gibi, aksesuarlardan armatürlere, hayatı kolaylaştıran çift amaçlı ürünler tercih edin.

Koçtaş.

DUVARDA DEPOLAMA

İster parlak metalik, ister doğal bambu tercih edin, kendi dikey depolama çözümünüzü raylar, kancalar, konteynerler ve raflarla oluşturarak görsellik ve işlevi birleştirin.

EVİYELER

Hepsi de mükemmel işlevlere ve zamana uygun stillere sahip seramik, kuvars kompozit ve paslanmaz çelik malzemelerden üretilmiş eviyeler arasından seçim yapabilmenizden daha güzel ne olabilir ki?

FIRIN

Solo ya da ankastre, programlanabilir, kendi kendini temizleyen bir fırın ile mutfağınızda çok daha lezzetli yemekler yapabilirsiniz.

GENİŞ YÜZEYLER

Mutfağınızda her zaman geniş yüzeylere sahip olamayabilirsiniz. Ama kullanacağınız malzemelerle alanı daha geniş gösterme şansına sahipsiniz. Açık renk ve parlak malzeme her zaman işinizi kolaylaştırır.

Ikea.

HER ŞEY YERLİ YERİNDE

Dağınıklığı ortadan kaldırarak alanı en iyi şekilde kullanın. Raylar, kancalar, tutucular, standlar gibi akıllı duvar depolama çözümleriyle kendinize kullanım için daha fazla alan yaratın.

IŞIK

Tavanda ya da yerde, spot ya da aplik tarzı uygulanan entegre mutfak aydınlatmaları mekanı güzelleştirmenin en pratik ve parlak yollarından biri.

KİLER

Yüksek kiler dolapları, sayısız göz ve çekmece seçeneği sunuyor, böylelikle dikey alanın her santiminden en üst düzeyde yararlanabilirsiniz.

LAKE KAPLAMA

Dolap kapaklarınızı lake kaplama yaptırırsanız hoş ve yansımalı bir görüntüye sahip olabilirsiniz. Ayrıca bu kaplamanın oldukça sağlam olduğunu da atlamayın.

MODÜLER MUTFAK

Mutfak ansiklopedisi: Farklı genişlik, derinlik ve yüksekliklerle tasarlanmış dolap, çekmece ve açık raf seçimleri ile değişip dönüşen mutfaklara sahip olabilirsiniz.

Mopa Mutfak.

NEM VE KÜF

Islak hacimler arasında olan mutfakta nem ve küf oluşu kaçınılmaz. Gerekli önlemleri alın. Duvarda nem ve küften koruyan bir boya kullanmak, iyi ve doğru bir havalandırma sistemi kurarak bunu sağlayabilirsiniz.

OCAK

Önemli olan ocağın ne ile çalışacağı; gazlı, elektrikli, indüksiyonlu… Kullanımda elektrikli ocaklar tüplü ocaklardan ucuz, doğalgazlı ocaklardan ise daha pahalı bir maliyete sahip. İndüksiyonlu ocaklar ise enerji tasarrufu sağlıyor, ancak daha pahalı.

ÖZELLİĞİ OLAN AKSESUARLAR

En sevdiğiniz renklerde Amerikan servisler, renkli sergileme kutuları kullanarak veya yaratıcı kaplarda bitkiler düzenleyerek kişisel dokunuşlarla karakterinizi yansıtın.

PLANLAMA

Mutfak ansiklopedisi: Planlamayı yaparken gün ışığı, mutfağın verileri ve teknik detaylar önemlidir. Ölçme, yerleştirme, montaj ve birleştirme işlerinde gerektiğinde profesyonellerden destek almayı düşünün. Çünkü yanlış bir planlama mutfağın yeni baştan yapılmasına bile sebep olabilir.

Tchibo.

RAFLAR

Kâğıt havlu ve baharat tutucular, baharat rafları, ot kutuları ve bulaşık kurutucular… Hepsini mutfak büyüklüğünüz ne olursa olsun daha fazla çalışma alanı için duvara monte edebilir ya da bu gibi ürünleri raflara dizip raylara asabilirsiniz.

SERVİS ARABASI

Servis arabasını mutfağınızda farklı işlevlerle de kullanabilirsiniz. Tencere ve tavalarınızı ya da temizlik malzemelerinizi üzerine yerleştirebilirsiniz.

ŞEF BIÇAKLARI

Dilimleme ve küp küp doğrama işlerinde kolaylık için yüksek kalitedeki şef bıçaklarını tercih edin.

TEZGAH

Laminant, ahşap, granit ya da kuvars? Günlük yaşamda bir tezgahtan ne beklediğinizi düşünün ve hangi malzemelerin, stilin ve işlevselliğin sizin için uygun olduğuna karar verin. Mutfakların kahramanı ada tezgah ünitesi ile yemek yeme ve depolama alanlarınızı genişletebilirsiniz. Bu alan; bir tarife dalmak, arkadaşlarla kahve içmek gibi bir çok şey için mükemmel bir köşe olabilir.

Silverline.

UFAK TEFEK ÇÖZÜMLER

Mutfağınızda yeterli dolabınız yoksa küçük tel dolaplar bakliyat kavanozlarınızı saklamak için işinize yarayabilir. Kutuları ise tarif kitaplarınızı bir arada tutmak için kullanabilirsiniz.

VASİSTAS

Mutfakta havalandırmayı desteklemek ve dapa pratik bir kullanım için pencerenizi vasistaslı yaptırın. Alan dar olduğunda pencere tam açılmayabilir, ancak vasistas sayesinde ortamı rahatlıkla havalandırabilirsiniz.

YEMEK KÖŞESİ

Mutfakta yemek yiyecek alanınız yok mu? Bank kullanarak ufak da olsa samimi bir köşe oluşturabilirsiniz. Ya da duvara monte edilip açılıp kapanabilen bir masa düşünebilirsiniz.

ZEMİN

Mutfakta farklı zemin kaplama alternatifleriniz mevcut. Ancak temizlik ve dayanıklılık açısından en kullanışlı olanı seramik zeminler.

HAZIRLAYAN GÜNSELİ BÜYÜKSAĞİŞ

MUTFAK VE BANYO İÇİN DEKORASYON ÖNERİLERİ

Mutfak ansiklopedisi içeriğini beğendiyseniz, mutfak için daha fazla dekorasyon önerisi ve pratik çözümlere “Banyo & Mutfak” sayfamızdan ulaşabilirsiniz.