Mangal nasıl yakılır? Adım adım mangal yakma

mangal-nasıl-yakılır

Mangal nasıl yakılır? Bahçenizde ya da terasınızda barbekü keyfi yapmanın zamanı geldi. İhtiyacınız olacaklar ve bilmeniz gerekenleri bu yazıda bulabilirsiniz…

MANGAL YERİ SEÇERKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER *

Mangal yerini, ateşi yaktığınızda oturduğunuz yere dumanı gelmeyecek şekilde seçmeye özen gösterin. Pişirme işlemi sırasında bir kazaya neden olmamak için, mangalı sağlam ve ayakları düz duracak bir zemine oturtun. Rüzgarlı bir havada mangal yapıyorsanız, mangalı rüzgarı arkadan ya da yandan alacak şekilde yerleştirin.

MANGAL NASIL YAKILIR? *

mangal nasıl yakılır
  • Mangalda önceden kalan kül varsa temizleyin. Gazeteleri küçük parçalar halinde yırtıp buruşturun ve mangalın en altına koyun.
  • Gazetelerin üstüne çıra ve tahta parçalarını koni şeklinde koyun.
  • En üste odun kömürünü atın.
  • Birkaç yerden tutuşturun.
  • Mangal biraz tutuşunca üzerine bacayı yerleştirin.
  • Arada bir kalın bir kartonla mangalı yelleyip ateşi alevlendirin.
  • Izgara telini mangalın üzerine alın.
  • Pişirdiğiniz malzemelerin ızgaraya yapışmasını önlemek için bir adet soğanı ikiye bölüp, ızgara tellerine sürün. Bu işlemi birkaç kez tekrarladıktan sonra soğanı sıvı yağa batırıp yeniden ızgaraya sürün, daha sonra malzemeleri yerleştirin.

Barbekü nasıl yapılır? İşte gerekli malzemeler ve yapılışı

Barbekü nasıl temizlenir? İşte püf noktalar ve gerekli ipuçları

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Marin teması yaratmanın ipuçları: Serin bir sahil ruhu

Marin teması yaratmanın ipuçları: Serin bir sahil ruhu

soğuk-ahududu-şerbeti-nasıl-yapılır

Soğuk ahududu şerbeti nasıl yapılır? İşte kolay 5 dakikalık tarif