En kolay bitki bakımı hilesi! Deneyimli bitkiseverler bile yapmayı bilmiyor!

Hepimizin evinde kaşem benzeri çubuklar vardır. Peki bu çubukları nasıl değerlendirebilirsiniz? Bu çubukları deneyimli bitkiseverlerin bile zaman zaman yapmayı unuttuğu bir bitki bakımı hilesi için kullanabilirsiniz.
Hepimizin evinde kalem benzeri çubuklar vardır. Peki bu çubukları nasıl değerlendirebilirsiniz? Bu çubukları deneyimli bitkiseverlerin bile zaman zaman yapmayı unuttuğu bir bitki bakımı hilesi için kullanabilirsiniz.
Evde yetiştirilen iç mekan bitkileri doğal olarak saksılarda yaşar. Bu şekilde yetişen bitkilerin kökleri, saksıdaki toprak boyunca yayılır. Toprak sadece bitkinin büyümesi için besin sağlamakla kalmaz, bitkinin kökleri için gerekli oksijeni de sağlar. Ancak bir süre sonra bir zamanlar kabarık olan toprak, bitkilerin kökleri yoğunlaşmaya başladığında (ki bu doğal olarak tekrarlanan sulamalarla da gerçekleşir) oksijenin dolaşmasını sağlayan alanı ortadan kaldırır. Sıkışan toprak bitkinizi zorlar ve yaprakların sarkmasına, sararmasına neden olabilir.
Peki toprak sıkışması sorununu nasıl çözebiliriz? İşte bu sorun yukarıda bahsettiğimiz kalem şeklinde bir çubuk ile kolaylıkla ortadan kalkacaktır. Sadece birkaç dakika sürecek ve bitkileriniz size teşekkür edecek!
TOPRAK SIKIŞMASI SORUNU NASIL ÇÖZÜLÜR?

İlk önce çubuklardan birini alın ve çubuğu toprağın olabildiğince derinine yavaşça batırın. Toprağın tüm yüzey alanı boyunca aynı işlemi tekrarlayın.
Çubuğun birkaç kökü ittiğini ve kopardığını duyabilirsiniz ama sorun değil, daha güçlü büyüyeceklerdir. Saksının dibine ulaşmak için biraz baskı uygulamaktan korkmayın.
İşlemi bitirdikten sonra bitkinizi sulayın. Farkı duyacak ve görebileceksiniz. Su bir uğultu, çıtırtı gibi ses çıkaracak ve toprakta açtığınız yeni delikler, yani havalandırma alanları sayesinde hemen toprağa nüfuz edecektir.
Bu hileyi ayda birkaç kez ya da hatırladığınız zamanlarda tekrarlayabilirsiniz. Sadece birkaç dakikanızı alacak bu işlem sayesinde bitkinizin genel sağlığını iyileştirebilirsiniz.

Bakımı kolay bitkiler: Her koşulda dayanıklı 8 ev bitkisi
Güneş ışığı almayan alanlarda yetişebilen iç mekan bitkileri
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz