Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Çocuklar ve odaları

Gittikçe küçülen mekanlarda yaşam bir o kadar dağınık ve zor hale geldi. Söz edilen salon, mutfak, hatta banyo olduğunda pek çok çözüm üretiliyor ama çocuk odalarında durum daha farklı. Karşımızda her gün gelişen ve büyüyen biri ve buna göre şekillenen ihtiyaçlar listesi var. Konu tek bir çocuksa kolayca çözebilirsiniz belki ama iki veya daha fazla çocuklu ailede yaşıyorsanız paylaşılan bir oda tasarlamak zorundasınız. Onların çalışma, oyun ve uyku alanlarını belirlemeniz, depolama problemini çözmeniz ve aynı zamanda onlara konforlu bir yaşam alanı sunmanız çocuklarınızın sağlıklı gelişimi için büyük önem taşıyor.

www.onlineshop.ca

Eğer büyüme çağında kız çocuklarınız varsa hazırlayacağınız odanın dekoratif özelliklerine daha fazla özen göstermenizi de isteyebilirler. Bu durumda örneğin etnik Akdeniz desenleri, çiçekli patchworkler, doğal malzemeler ve keten gibi doğal dokumalarla romantik ve şık bir oda tasarlayabilirsiniz. İki yatak arasına depolama ihtiyaçları için bol çekmeceli bir dolap ve ayak ucuna dekoratif sepetler yerleştirerek dekoratif çözümler yaratabilirsiniz.


Onların kişisel özelliklerini desteklemek için farklı yatak başı çözümleri geliştirebilirsiniz. Örneğin kalın çerçeveli bir model seçerseniz yatak başına her birinin sevdiği, topladığı ilginç objeleri dizerek kişisel alanlar yaratabilirsiniz.Ayrıca yatak başına asacağınız küçük tahtalara yapmaları gereken ödev ve görevleri yazarak onları yönlendirebilirsiniz.

Laura Ashley

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Bitkilerin altına neden tabure koyulur?

Bitkilerin altına neden tabure koyulur? Son yıllarda bitkilerin altına tabure koyanların sayısı oldukça arttı. İşte…

3 saat önce

Kahkaha çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kahkaha çiçeği (Petunya) püf noktaları

Kahkaha çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? Petunya nedir? Özellikleri nelerdir? Merak edilen soruların…

5 saat önce

Halkalı’da 220 metrekarelik modern bir dairedeyiz (Video-ev turu)

İstanbul'da Halkalı Atakent Sitesi'nde Tuğba Hanım'ın bahçeli 220 metrekarelik dairesinde konuk olduk. Daire, modern dekorasyonu…

6 saat önce

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? İşte 5 farklı bitki

Kuzey cephede yetişen çiçekler nelerdir? Kuzey cephede bakım sağlanacak olan bitkiler çok sulama istemezler ve…

1 gün önce

Sıradan görünen mutfağınıza 5 adımda yenilik katın

Klasik bir mutfağınız var ve artık çok sıradan görünüyor. Yenilemek için basit ama etkili bu…

1 gün önce

Evde herkesin temizlemeyi unuttuğu kirli nokta

Bir anne, evlerde sıklıkla gözden kaçan bir noktanın on yıldan fazla bir süredir temizlenmemiş olabileceğini…

1 gün önce