Adını daha önce duymadığınız, bir mevsimde tohumdan çiçek açan bakımı kolay bitkiler

Son güncelleme:

Nadir çiçekler herkesin ilgisini çeker. Kadife çiçeği ve zinnias gibi bakımı kolay çiçekler, çiçek bahçesinde asla parlaklığını kaybetmez, ancak bazen yeni bir çiçek ile değişiklik katmak eğlencelidir. Çiçek bahçeciliğinde yeni olsanız bile, bu 10 az bakım gerektiren, benzersiz nadir çiçekli bitki ile çiçek açma başarısı elde edebilirsiniz. Ayrıca bu bitkiler, bir mevsimde tohum halinden çiçek verdiği döneme kadar büyüyebiliyor.

ZALUZİANSKYA (GECE FLOKSU) ÇİÇEĞİ

Vanilya kokulu gece floksu çiçeğinin tohumlarını, ılık ve nemli toprağa diktiğinizde bir haftadan kısa sürede filizlenir. 30 cm’lik gece floksu bitkilerini, akşamları kokusunun tadını çıkarabileceğiniz bir yere dikin.

KLARKİYA ÇİÇEĞİ

Dağ çelengi ve ilkbahara veda olarak da bilinen bu yıllık çiçekler narin görünür ancak çok çeşitli yetiştirme koşullarına tolerans gösterir. Klarkiya bitkileri Arizona’dan Alaska’ya, beyaz, mor, pembe, turuncu ve kırmızı gibi çeşitli renklerde bulunur.

Soğuk havalarda kolayca filizleneceklerinden tohumları erken ekilmelidir. Bu bitkilerin çiçek açmasını sağlamak için kısmi gölgede tutun ve sadece toprağı iyice kuruduğunda su verin.

NEMOPHİLA ÇİÇEĞİ

Nemophila bitkisi, özlem çiçeği (Baby Blue Eyes) çeşitlerinden biridir. En gösterişli olanı, ortası beyaz olan ve yaz başında çiçek açan mavi noktaları olandır. Siyah olan nemophilia çiçeği de oldukça dikkat çekicidir. Beş Nokta, her bir taçyaprağında mor lekeli beyaz çiçekler bulunan başka bir sevimli ve ilginç nemophila çeşididir.

Üç çeşidin tümü, nemli topraklı alanlarda mükemmel zemin örtüleri oluşturur. Kısmi güneşe maruz kalma, narin çiçekleri koruyacak ve çiçeklenme süresini en az üç haftaya çıkaracaktır.

PTILOTUS ÇİÇEĞİ

Ptilotus çiçeği çok yıllık bir bitki gibi görünse de çoğu bahçıvan onu her yıl tohumdan yetiştirir. Çöl bölgelerinde yetişen diğer bitkiler gibi , Ptilotus çiçeği de gübre eklenmemiş, zayıf ve gevşek toprağa ve tam güneşe ihtiyaç duyar.

RODOKİTON ÇİÇEĞİ

Bazı yıllık sarmaşıkların aksine, rodokiton sarmaşığı ılımlı bir büyüme alışkanlığına sahiptir ve düzenli bir şekli korumak için budanabilir. Bitkilerin tohumdan filizlenmesi bir aydan fazla zaman alabilir, bu nedenle özellikle soğuk bir iklimde yaşıyorsanız, havalar iyice soğumadan dikmenizde yarar var. Rodokiton çiçeğini kısmen güneşli bir yere yerleştirin (öğleden sonra gölgesi mükemmeldir) ve büyümesi süreci boyunca nemli tutun.

SELLUKA SARMAŞIĞI

Selluka sarmaşığı yaz sonunda ve sonbaharda nautilus şekilli çiçekler açar. Bu bitkiler için zengin, nemli toprak ve tam güneş sağlayın ve çiçeklerin tadını çıkarın.

Selluka bakımı hakkında detaylı bilgiye için Selluka çiçeği bakımı, özellikleri, çoğaltma ve tüm ipuçları yazımızı inceleyebilirsiniz.

ACHYRACHAENA MOLLİS ÇİÇEĞİ

Karahindiba gibi görünen bu narin bitki, susuzluğa dayanıklıdır ve yaz sonu çiçeklenme döngüleri bittikten sonra yeniden tohumlanır. 

KETEN ÇİÇEĞİ

Keten çiçeği (Linum grandiflorum) açık renkli (beyaz, kırmızı) yapraklara sahiptir ve yapraklarının ortası daha koyu renklidir. Bu bitkiyi tam güneş alan bir alana dikmelisiniz.

EMILIA COCCINEA ÇİÇEĞİ

Bu bitkiler yazdan sonbahara kadar çiçek açar. Görüntüsü ise oldukça etkileyicidir.

ZIMBABVE SARMAŞIĞI

Zimbabve Sarmaşığı (Podranea brycei) onu nasıl budadığınıza bağlı  olarak çalı veya asma olarak büyür. Parlak pembe trompet şeklindeki çiçekleri mevsim boyunca güneşli bahçenize koku katacaktır. Bu, çok yıllık bir bitkidir ve sıcak bölgelerde yetişir.

Dünyadaki en nadir 15 çiçek