Evlerimizi mevsimin getirdiklerine göre düzenlemek aynı zamanda daha estetik ve şık yaşam alanlarına da sahip olmamızı sağlar.

Üstteki fotoğraf: Ikea

Depolama seçenekleri ve akıllı tasarımlar; yığılan oyuncaklar, kışlık ve sonbaharlık kıyafetlerin altından kalkmak ve yeni mevsime kendimizi ve evimizi hazırlayabilmemiz için yardımcımız oluyor. Üstelik bunu son derece estetik bir şekilde yapıyorlar!

ANAHTAR MOBİLYALAR

Düzenli evlerin kalbinde hiç kuşkusuz ki çok fonksiyonlu mobilyalar yer alıyor. Birden fazla işleve hizmet eden parçalar her zaman kalabalık ya da çok eşyanın olduğu alanlarda iyi işler başarır. Açılır masalar, depolamalı orta sehpalar, banklı bir portmanto, sandıklı kanepeler hafife alınamayacak kadar güçlü bir role sahiptir.

YATAK ODASINDA MAKSİMUM ERGONOMİ

Öncelikle ilk bakmamız gerek alan, odanın tam merkezine yerleşen ve ortalama kendi başına 200×220 cm’lik bir alan kaplayan karyolalar! Yatağın altını, yanını ve üstüne değerlendirerek yatak odanızda düzeni sağlayabilirsiniz. Yatağınızın altına çekmeceli bir profil yaptırarak fazlalıkları burada saklayabilirsiniz. Çekmeceler pratik kullanımlarıyla aradıklarınızı da kolaylıkla bulmanıza yardımcı olur. Yatağınızın baş ucuna bir raf sistemi yaptırabilirsiniz. Yatak başı yerine bu tarz sistemler işlevsel kullanım sağlar. Ayrıca bu dikey rafları komodin yerine karyolanın her iki yanında da konumlandırabilirsiniz.

Karyolanın ayak ucuna gelirsek… Yatak ucuna sandıklı puf, sehpa gibi üniteler yerleştirerek battaniye, yatak örtüsü gibi yatak odası tekstillerini saklayabilirsiniz.

ESTETİK BİR YAKLAŞIMLA DEPOLAMA

Fotoğraf: Bodrum Mobilya

Eğer depolamayı sıkıcı bir durum olmaktan çıkarıp dekorasyonun bir parçası yapmak istiyorsanız bu durumda açık raf ünitelerini deneyebilirsiniz. Açık raflar yalnızca eşyaları saklama konusunda etkili bir görev üstlenmez; aynı zamanda onları estetik bir biçimde sergilemenin kapısını aralar.

KİLERLERİN YÜKSELİŞİ

Son dönemde yeniden yükselişe geçen kiler kullanımı en çok tercih edilen alışkanlıklardan oluyor. İster yiyecekler için ek saklama alanı ister özel bir yemek hazırlama bölümü isterseniz de mutfaktaki ekstra elekrikli gereçler, servis takımlarınız olsun… Ekstra kiler alanları düzen ve depolama konusunda kişiselleştirilebilen bir forma dönüşüyor.

BANYODA DÜZEN

Günümüz banyoları gerek evlerimizin gerek ofislerimizin, gerekse sosyal hayatımızı kapsayan tüm iç mekanların tasarımında tamamlayıcı bir öğe olarak karşımıza çıkıyor. Banyo dekorasyonunda dikkat edilmesi gereken detayların başında ise kullanışlı ve fonksiyonel depolama alanları geliyor. Özellikle küçük banyolar için kurtarıcı niteliğinde olan depolama alanları, banyoları daha kullanışlı, daha rahat hareket edilebilen ve estetik açıdan da keyif alınan bir mekana dönüştürüyor. Banyonuz küçükse derinliği olan çekmeceleri ve depolama üniteleri olan tasarımları tercih edebilirsiniz. Ayrıca boy dolapları, banyoda ihtiyaç duyulabilecek her şey için düzenli yerleşim olanağı sağlayarak geniş depolama imkanı sunuyor. Son dönemlerin popüler tercihlerinden biri olan duvar nişleri hem pratik hem de şık yapıları ile her stil ve özellikte banyo için muhteşem bir depolama çözümü vadediyor.

PRATİK ŞİFRELER

  • Alana göre tasarlanan gömme mobilyalar depolama hacmini zirveye çıkarmak için başrolü üstleniyor. Bir usta ile çalışarak alana göre mobilya yaptırabilir; böylece atıl alanları da maksimum seviyede değerlendirebilirsiniz.
  • Karanlık noktalar ışığı emerek evin dar görünmesine sebep olabilir. Bu sebeple derin duvar dolaplarının ve rafların altlarına zincir LED şeritler, spot aydınlatmalar dahil edebilirsiniz.

ANA YAŞAM ALANINDA ORGANİZASYON ÇÖZÜMLERİ

Oturma odası da tıpkı mutfak gibi zamanımızın çoğunu geçirdiğimiz yaşam alanlarımızdan. Eğlence, dinlence, yemek gibi pek çok günlük aktiviteyi oturma odalarında yürütürüz. Eşyaların çok oluşu ya da CD, DVD, kitap, dergi gibi eşyalarınız çoksa bunları saklayabileceğiniz işlevsel ama aynı zamanda da pratik olan çözümlere ihtiyacınız olabilir. Oturma odalarında eşyaları saklamanın en kolay yolu tekerlekli üniteler, uzun kitaplıklar, raflar, dergilik, gazetelik, saklama kutuları gibi yardımcı depolama üniteleridir. Uzun kitaplıkları dar alanlarda, köşelerde kolaylıkla kullanabilirsiniz.

Giorno çok fonksiyonlu TV ünitesi, Enza Home.

Tekerlekli üniteleri ise amacınıza yönelik olarak istediğiniz alana çekebilirsiniz. Örneğin balkon kapınız ya da pencere yanında veya altında kullanabileceğiniz bir alan var, fakat buraya koyacağınız herhangi bir ünite kapıların ya da pencerelerin rahatça açılmasını engelleyecektir. Seyyar ünitelerle bu problemi ortadan kaldırabilirsiniz. Aynı zamanda kapaklı sehpalar, TV üniteleri oturma odasının fazlalıklarını göz önünden kaldırmak için iyi bir çözüm olabilir. Var olan mobilyalarınıza kapak yaptırabilirsiniz. Ya da kitaplık, çalışma alanı gibi farklı amaçlar için kullandığınız alanları perdelerle oturma alanından ayırabilirsiniz. Böylece pratik şekilde görüntüyü de iyileştirebilirsiniz.

ANTREDE “SLIM” DÜŞÜNCE GÜCÜ

Antrelerde düzen elde etmenin kilit yolu dar üniteler tercih etmekten geçer. Dar üniteler geçişi engellemez, kalabalık bir görünüm yaratmaz. Ayrıca dar ünite tercih etmek köşeleri değerlendirmek için de idealdir. Örneğin bir adet dar dolap edinerek burada kutular ve saklama sepetleri ile ayakkabı, şemsiye, şapka, atkı ve hatta faturalarınızı saklayabilirsiniz.

PRATİK ŞİFRELER

  • Eşyaları depolarken etiketler kullanmak hayat kurtarır. Aradıklarınızı rahatça bulmak için üzerlerine basit ikonlar ya da resimler de yapıştırabilirsiniz.
  • Çatı katı, merdiven altı, pencere altı ve yanı, kapıların kenarları gibi garip görünen alanlar aslında şaşırtıcı kapasitede bir depolama potansiyeli barındırır. Bu alanları olabildiğince mobilyalarla depolamaya kazandırmaya çalışın.