2022 kış mevsimine özel dekorasyon trendleri ve önerileri

Son güncelleme:

İlkbahar, yaz, sonbahar derken kış tüm hızı ve görkemi ile kapıda.. Kış mevsimi yaklaşırken gardıroplarımızdan yeme içme düzenimize, hayatımızın her alanına dokunacak değişikleri de beraberinde getiriyor. Vakit geçirmeyi çok sevdiğimiz, günün yorgunluğunu atarak dinlendiğimiz evlerimizi ufak dokunuşlarla huzurlu bir kış konseptine kavuşturmak aslında çok kolay..

Ufak değişiklerde siz de sıcak kakanonuzu ya da sahlepinizi yudumlayarak yarattığınız manzaranın tadını çıkarabilirsiniz. Kış mevsimine dair iç ve dış mekanlar için mobilya trendleri, zahmetsiz kış bahçeleri yaratmanın ipuçları gibi konular hakkında detaylı bilgi edinmek isterseniz Siesta Mobilya Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Işıldar’ın Evim okuyucuları için özel olarak paylaştığı önerileri inceleyebilirsiniz.

Jüt, hasır ve ahşabın büyüleyici gücününden yararlanın

Özellikle ahşabın rahatlatıcı ve iç ısıtan görünümünden destek alarak yapacağınız küçük dekorasyon değişiklikleri ile evinizin ne kadar hızlı değiştiğine inanamayacaksınız. Yünlü ve ponpon detaylı battaniyeler ve kırlentler gibi ev tekstil ürünleri de evinizin havasını anında değiştirecek anahtar parçalardan birkaçı.

Bunların dışında ışıklandırma konusu da çok önemli. Kış mevsiminin romantikliğini yaşam alanlarınıza yansıtmak için mumlar ve abajurlar en büyük dostumuz. Ortamın enerjisini yükseltecek ışıklandırma ve mekana uygun bir halı seçimi ile yaşam alanları farklı bir görünüme kavuşturabilirsiniz.

Kış bahçeleri ile balkonlarınızın keyfini her mevsim çıkarın!

Siesta-Sky-Pro-Sandalye

Yaz sezonunda en çok kullandığımız alanlardan biri olan balkonları havalar soğudu diye bir kenara atmak olmaz. Balkonları kışın da kapalı bir şekilde kullanarak kış bahçelerine dönüştürebilirsiniz. Evinizin konforunu kış bahçelerinde de yaşamak için pratik ve istiflenebilen masa ve sandalyeler kullanabilirsiniz. Böylece alandan da tasarruf ederek daha minimal bir görünüm elde edebilirsiniz.

Bu yazımız da ilginizi çekebilir: Kış bahçesi nedir? İki kış bahçesi örneği ile dekorasyon

Balkonunuzun dizaynı için duvara monte edeceğiniz minik raflar ve üzerine yerleştireceğiniz dekoratif ürünlerle modern bir görünüm kazandırabilirsiniz. Minderler, uygun ışıklandırma gibi detaylar ile de son dokunuşu yapabilirsiniz.

Evlerinizi ısıtacak ürünler kullanın

Pandemi sonrasında birçok alışkanlığımız değişirken minimalizmi hayatımızın her alanında daha fazla benimseme, evlerimizde alanları verimli değerlendirme gibi konular kalıcı hale gelen alışkanlıklardan birkaçı oldu. Aynı zamanda sürdürülebilir ürünler tercih etme konusunda da bilinç hissedilir bir ölçüde artış gösterdi.

Örneğin Siesta’nın eski tahta sandalyelerden ilham alınarak üretilen Marie, Cross, Victor ve Marcel
koleksiyonu, sıcak renkleri ve şık tasarımlarıyla geçmişten günümüze bir köprü oluyor. Sezonun
sevilen ve öne çıkan renkleriyle her mekana uygun Sky ve Air masalar, keyifli yemeklerin ve güzel
sohbetlerde buluşmanın ayrıcalığını yaşatıyor. Küçük alanlar için tasarım çözümleriyle hayatı
kolaylaştıran Siesta Mobilya, Pacific ve Air koltuklarla da yaşam alanlarınıza canlık ve estetik
katıyor. Cross sandalye ve tabure çeşitleri kolay istiflenebilmesi, doğal renkleri ve kendine özgü
tasarımlarıyla hem iç mekan hem de dış mekanda kullanım imkanı sunuyor. Konfor ve estetiği bir
arada barındıran Siesta’nın iç ve dış mekanlar için tasarladığı masalar ve sandalyeler, keyifli anlarınıza eşlik edecek sıcak renkleri ve dinamik detaylarıyla öne çıkıyor.

Kış bahçesine hangi bitkiler dikilebilir? İşte renkli kış bahçesi çiçekleri

Evde bahçe serası nasıl kurulur? Küçük alanlara mini hobi bahçesi