Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi ile karşınızdayız. Ayvanın sadece tatlısı olur sanmayın, zeytinyağlılarda ve et yemeklerinin yanında da mayhoş tadıyla harika sonuçlar veriyor.
Küçük yayvan bir tencerede zeytinyağını kızdırın ve soğanları pembeleşinceye kadar kavurun. Sarımsakları ve havuçları da atarak, sarımsaklar pişip yarı saydam bir hal alana kadar kavurmaya devam edin. Üzerine bir bardak su koyarak havuçlar yumuşayana kadar yaklaşık 15 dakika kısık ateşte suyunu kaçırmadan pişirin.
Bu arada ayvaların kabuklarını soyun, doğrayın, çekirdeklerini çıkarın ve kararmaması için limonlu suyla ovun. Kerevizleri de soyup küp küp doğrayın. Havuçlar yumuşayınca ayvaları ve kerevizi üzerine yerleştirin.
Kalan yarım bardak soğuk suyla unu iyice karıştırdıktan sonra üzerlerine dökün. Kararınca tuz ekledikten sonra kısık ateşte ayvalar iyice pişip bir kürdan rahatça batar hale gelinceye kadar pişirin.
Ayva dünyada en çok nerede yetiştiriliyor biliyor musunuz? Tabii ki Türkiye’de… Dünyanın birçok yerinde tanınmayan ya da ticari bir ürün olarak satılmayan bu meyve bizim için vazgeçilmez bir tat.
Zeytinyağlı ayvalı kereviz tarifi bu şekilde. Aşağıdaki tariflerimiz de ilginizi çekebilir.
Ayvalı kek tarifi- 3 adet ayva ile leziz kek
Ayva reçeli nasıl yapılır? Ev yapımı ayva reçeli nasıl kırmızı olur? 2 tarif
f2ms Grup mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyosunu yenilemek isteyenler için de birbirinden güzel dekoratif…
Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitkiyi sıraladık. Bu bitkiler, iyi drenajlı çakıllı bir yol…
Evde yapılan bazı hatalar mekanı olduğundan daha küçük ve daha karışık gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak…
Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.