Yiyecekleri doldururken buzdolabının kapısını açık bırakmak doğru mu?

Yiyecekleri-doldururken-buzdolabının-kapısını-açık-bırakmak-doğru-mu

Yiyecekleri doldururken buzdolabının kapısını açık bırakmak doğru mu? Bu konuda rahat olabilirsiniz. Yiyeceklerinizi mümkün olduğunca çabuk soğutmak her zaman için en iyisidir, ancak buzdolabının kapısını birkaç dakika açık bırakmayı düşünüyorsanız, gıda güvenliğinden etkilenmeyeceğinizi de bilin.

Köfte ya da et gibi ürünler yaklaşık 1.5 ile 4.5 derece soğuklukta durmalıdır. Çünkü e.coli ve salmonella gibi gıda kaynaklı patojenler 5 dereceden sonra çoğalmaya başlarlar. Buzdolabınız doğru aralıkta olduğu sürece, odadan gelen sıcak hava içine girse bile sıcaklığın artması için hala birkaç dakikanız var demektir.

Enerji kullanımında da önemli bir artış olmaz. Ancak tamamen güvende olmak için, poşetleri almak için kapıya gitmeniz gerekiyorsa buzdolabının kapısını kapatın.

DERİN DONDURUCUDA SAKLARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER *

  1. Yiyecekler derin dondurucunun içine düzgün yerleştirilmelidir. Derin dondurucuların en etkin kullanımları dolu oldukları zamanlardır. Ancak gıdalar arasında mutlaka hava akımı için boşluklar bırakılmalıdır.
  2. Elektrik kesintisinde, içi tam dolu olan derin dondurucuyu açmayın. Bu şekilde 48 saate kadar yiyeceklerinizi 0 derecede tutma etkisini sürdürür. Ancak derin dondurucunuz nispeten boş ise, bu gıdaları 24 saate kadar bozulmadan saklayabilir.
  3. Evde olmadığınız zamanlarda derin dondurucunuzun çözülüp çözülmediğini anlamak için, gitmeden önce bir kavanozu buz küpleriyle doldurup dondurucunun içine koyun. Döndüğünüzde buzlar erimiş, şekil değiştirmişse derin dondurucunuz çözülmüş ve tekrar donmuş demektir. Bu, içindeki yiyeceklerin gerektiği gibi saklanamadığını gösterir.
  4. Derin dondurucuda saklama kabı olarak, cam şişeleri (özellikle dar ağızlı olanları) kullanmayın. Çünkü donunca genleşen sıvılar camın kırılmasına neden olabilir.
  5. Yiyecekleri derin dondurucuda alüminyum folyo yerine, plastik torbalara koyarak ya da streç filme sararak dondurun.
  6. Dondurduğunuz gıdaların üzerine tarih yazın.

Derin dondurucu nasıl düzenlenir? Dondurucu temizliği ve bakımı

Konserve ya da dondurulmuş gıdalar dışında uzun süre dayanan 13 sebze ve meyve

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

kavunlu-salata-tarifi

Kavunlu salata tarifi (6 kişilik) Kolay ve serinleten tarif

Şehir içinde yaşam mı, yoksa şehre yakın bir banliyö yaşamı mı?

Şehir içinde yaşam mı, yoksa şehre yakın bir banliyö yaşamı mı?