Kategoriler: Yemek Tarifleri

Yaratıcı fikirler sofrası!

Evim’in yılbaşı partisinde, yazarlarımızdan ve Nur’un Gemisi’nin sahibi Nur B. Anaç’ın hazırladığı tarifler, hem sunumları hem tatlarıyla konseptin bir parçası olmak dışında güne damgasını vurdu.

Domates ve mozzarellalı şişler: Kiraz domates ve minik mozzarella’lar ile hazırlanan şişler pesto sosuna bulanarak servis edildi.
Ispanaklı simit: Eski editörlerimizden Gamze Bursa’nın Net 425 gram isimli kitabından aldığımız bu lezzetli  tarif, birkaç ekleme yapılarak yılbaşı çelengi görüntüsüne kavuşturuldu.
Ispanak salatası: Ananas, portakal, elma ve nar eklenerek hazırlanan salata zeytinyağı, limon suyu ve portakal suyu ile soslanarak servis edildi. Üzeri ekmekten kesilip kızartılan yıldızla süslendi.
Havuçlu kek: Üzümlü, havuçlu kekin üzerine süzgeç yardımıyla pudra şekeri döküp, parlak yenilebilir toplarla süsledik. Kekimizin alt kısmına da çikolata kaplı lokumları hediye paketi gibi süsleyerek dizdik.
Vişne şurubu: Tarçın, şeker ve karanfil ekleyerek kaynatılarak hazırlanan vişne şurubunu punch formatında, büyükçe bir kadehin içerisinde şeffaf kepçe ile beraber servis ettik. Vişne şurubunu minik kavanozların içerisinde kağıt pipetlerle tüketen konuklar bu sunum şeklinden çok memnun kaldılar.
Panna cotta: Krema ilavesiyle hazırlanan İtalyan tatlısı pannacotta’lar aynadan bir servisliğin üzerinde kırmızı ve beyaz renklerdetealightlar eşliğinde sunuldu.
Peynir ağaçları:Karper peynirler ambalajından üçgen şekli bozulmadan çıkarılıp, çubukkraker, dereotu ve minik küpler halinde kesilmiş kırmızı biberlesüslenerek krakerlerle beraber servis edildi.
Sebze tabağı: Karışık sebzeler çiğ olarak ranch sos eşliğinde ikram edildi. Sağlıklı, hafif ve renkli bir atıştırmalıktı.
Patates salatası:Haşlanan patatesleri sıcakken ezip, hardal, tuz, zeytinyağı ekleyerekhazırlanan patates salatası iyice sıkıştırılarak kalıba kondu,soğuduktan sonra kalıptan çıkarılıp üzeri frenk soğanı, maydanoz vekiraz domateslerle süslendi.
Cevizli mitit köfte: Ceviz veköftelik bulgurla hazırlanan köfteler kızartıldıktan sonra, kaba kondu.Temaya uyum sağlamaları için köfteler çam ağacı şeklinde kurabiye kalıbıile kesilip fırında pişirilen milföylerle süslendi.

  Patates salatası                              Havuçlu kek                                     Peynir ağaçları                                 Domates ve mozzarella şişleri

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Banyosunu yenilemek isteyenler için 15 dekorasyon önerisi

f2ms Grup mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyosunu yenilemek isteyenler için de birbirinden güzel dekoratif…

7 saat önce

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitki

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitkiyi sıraladık. Bu bitkiler, iyi drenajlı çakıllı bir yol…

8 saat önce

Eviniz dekoratif ya da düzenli görünmüyor mu? İşte evde en çok yapılan hatalar

Evde yapılan bazı hatalar mekanı olduğundan daha küçük ve daha karışık gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak…

10 saat önce

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

13 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

14 saat önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

15 saat önce