Sinerelya çiçeği bakımının püf noktaları: Hikayesi ve özellikleri

Sinerelya çiçeği bakımı nasıl olmalı? Sinerelya nasıl ortamda yetiştirilir? Hikayesi nedir? İşte mükemmel çiçeğin bakımıyla ilgili tüm püf noktalar…
Sinerelya çiçeği bakımı nasıl olmalı? Sinerelya nasıl ortamda yetiştirilir? Sinerelya çiçeğinin hikayesi nedir? Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, Evim’e anlattı…
SİNERELYA NEDİR?
Sinerelyaların familyaları papatyagillerden türleri ise Pericallis’ten gelmektedir. Botanik adı ‘cineraria cruentis’ ( ya da senecio cruentis ) olan bu çiçeğe halk arasında ve çiçekçilerde ‘Sindirella’ da denmektedir. Sinerelya, gerçekten de masal kahramanı, külkedisi (sindirella) gibi büyüleyici ve masalımsı bir çiçektir.
SİNERELYA ÇİÇEĞİ HİKAYESİ
Sinerelya bitkisi üzerine kurgulanmış birçok hikaye vardır. Fakat en çok bileneni ve yaygın olanı şudur; bilindik bir tepede birçok çiçeğin bir arada yaşadığı söylenir. Çok fazla çeşitteki çiçekler tek mevsimlik olduğu için, son bahar aylarında çiçekler rüzgardan ve yağmurdan solup gidecektir. Çiçeğin bir tanesi ise daha kuytu bir bölgede olduğu için rüzgar ve yağmur bu çiçeği etkilemeyeceği düşünülür. Bunun üzerine tüm çiçekler kendilerine ait tohumları hiçte güzel olmayan fakat kuytu bir bölgede olan çiçeğe bırakırlar. Çiçek ise diğer çiçeklerin tohumlarını koruyacağına söz verir. Fakat kış aylarında tohumlar açık sarılarak tüm tohumların genlerini bir araya toplar. Bu durumda da sinerelya çiçeği meydana gelir.
SİNERELYA ÇİÇEĞİ RENKLERİ
Sinerelya bitkisi papatya şeklinde mavi, leylak, pembe, beyaz ve lacivert renklerde çiçek açar.
SİNERELYA NASIL ORTAMLARDA YETİŞTİRİLMELİDİR?
Fazla sıcağı ve soğuğu sevmez. Aydınlık, direk güneş almayan, serin ve yarı gölge yerleri sever. Toprağı humusça zengin, geçirgen ve nemli olmalıdır. Hem saksıda hem de bahçe çiçeği olarak yetiştirilir.
SİNERELYANIN ÇİÇEK AÇMASI İÇİN PÜF NOKTA
Sinerelya oldukça narin bir çiçektir. Sinerelya bitkisi tohumdan yetiştirilir. Çiçekleri solunca tohumları olgunlaşıncaya kadar bekletilir ve daha sonra sökülür.
Yaz gelmeden çiçek açtığı için çiçekleri solduktan sonra saplarından kopartmak gerekmektedir. Böylece 4 hafta içerisinde yeniden çiçeklendiklerini görebilirsiniz.
Zinya çiçeği özellikleri nelerdir? Zinya çiçeği anlamı ve bakımı
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz