Salon palmiyesi (rhapis) bakımı ve özellikleri

Salon palmiyesi bakımının püf noktalarını biliyor musunuz? Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, salon palmiyesi (Rhapis) bakımı ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını verdi.
Salon palmiyesi bakımının püf noktalarını biliyor musunuz? Bitkili Evim’den Naz Irmak Saf, salon palmiyesi (Rhapis) bakımı ile ilgili merak edilen soruların yanıtlarını verdi.
Salon palmiyesi özellikleri nelerdir? Sulama ve çoğaltma ile ilgili detaylar ve dahası şu şekilde;
SALON PALMİYESİ ÖZELLİKLERİ (RHAPIS PALM)

Rhapis palm, uzun saplar üzerinde geniş, koyu yeşil, yelpaze biçimli yapraklarla sahiptir. Farklı bir zarafete sahiptirler ve kitleler halinde ekildiklerinde ortama tropik bir dokunuş katarlar. Dış mekanda 91 cm ila 3.5 m arasında bir yayılma ile 2 ila 3,5 m yüksekliğe ulaşabilirler . Bir konteynerin sınırları içinde büyüdüklerinde çok daha küçük kalırlar.
SALON PALMİYESİ BAKIMI

- Salon palmiyesi (Rhapis palm) bitkinizi doğuya bakan bir pencerenin yanına, doğrudan güneş ışığından uzak bir yere yerleştirin. 16-27 C arasındaki iç mekan sıcaklıklarında gelişirler.
- İlkbahar ve yaz aylarında toprak kuruduğunda 1 inç derinliğe kadar sulamasını yapın. Sonbahar ve kış aylarında toprağın 2 inç derinliğe kadar kurumasına izin verin.
- Saksının tabanındaki drenaj deliklerinden su çıkana kadar toprağı ıslatın ve 20 ila 30 dakika sonra saksının altındaki tabağı boşaltın. Bitki, tabağı boşaltmak zor olacak kadar büyüyüp ağırlaştığında, toprağın nemi yeniden emmesini önlemek için onu bir çakıl tabakasının üstüne koyun.
- Tam veya kısmi gölgeye ihtiyaçları vardır.
- Çeşitli toprak türlerine iyi uyum sağlamalarına rağmen, en iyi performansı bol miktarda organik madde içeren zengin, iyi drene edilmiş bir toprakta gösterirler.
- Mümkün olan yerlerde toprağı hafif nemli tutmak için yeterince sık su verin. Bitkiler orta derecede kuraklığı tolere eder.
- Toksik olmayan bir bitkidir. Yine de küçük çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutulmalıdır. Tüketilmemesi gerekir.
SALON PALMİYESİ SAKSISI NE ZAMAN DEĞİŞTİRİLİR?
Rhapis palm bitkisini her iki yılda bir saksısını değiştirin. Saksının boyutunu her seferinde bir derece daha büyütüp, arttırın. Afrika menekşesi toprağı karışımı Rhapis palm yetiştirmek için idealdir. Rhapis palm bitkisini aşırı gübrelememeye dikkat edin. Yalnızca yaz mevsiminde sıvı gübre kullanarak besleyin.
SALON PALMİYESİ ÇİÇEK AÇAR MI?

Salon palmiyesi bakımı dış mekanda yapıldığında ilkbaharda güzel kokulu sarı çiçekler üretir.
SALON PALMİYESİ NASIL ÇOĞALTILIR?
İlkbahar aylarında çoğaltabilirsiniz. Salon palmiyesi diğer çeşitleri gibi (Areka palmiyesi, dağ palmiyesi gibi) kök ayırma yöntemiyle çoğaltılır. Ayrılan kökün hemen küçük bir saksıya aktarılıp kökün havayla uzun süre temas etmesini toprakla engellemek gerekir.
SALON PALMİYESİ HASTALIKLARI

Bu bitkiler genellikle ciddi bir zararlı veya hastalık problemine sahip değildir . Ancak, birçok ev bitkisini etkileyebilecek örümcek akarlarına dikkat edin. Bir istilanın belirtileri arasında yapraklarda solma veya sararma, yapraklar üzerinde yapışkan bir madde veya ağ ve bitki boyunca küçük açık veya koyu noktalar bulunur. Bitkiye mümkün olan en kısa sürede uygun bir böcek ilacı uygulayın.
Ev palmiyesi çeşitleri nelerdir? Palmiye bakımının püf noktaları
Areka palmiyesi bakımı nasıl yapılır? Sulama ve püf noktalar
Dağ palmiyesi (Chamaedorea Elegans) bakımı nasıl yapılır? Ne kadar büyür?
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Leylak çiçeği bakımı – Leylak ne zaman dikilir? -
Kamelya çiçeği bakımı, sulaması ve çoğaltılması nasıl yapılır? -
Bahçenizde yumurta kabuğu kullanıyor musunuz? Uzmanlar anlattı -
Güneş ışığı seven iç mekan bitkileri – İşte 15 güneş seven bitki -
Salon sarmaşığı bakımı (Pothos) nasıl yapılır? Çoğaltma adımları -
Siklamen çiçeği bakımı nasıl yapılır? Siklamen özellikleri -
Madagaskar yasemini bakımı, budama ve çoğaltma -
Fittonia bakımı nasıl olmalı? Fittonia sinir bitkisi çoğaltma -
Bahçede yaza hazırlık için öneriler -
Yerden ısıtmalı ya da kaloriferli evlerde, ısıtmadan zarar görmeyen 5 iç mekan bitkisi -
Kuşkonmaz çiçeği bakımı (Neden sararır, nasıl dikilir?) -
Yaz kış kurumayan saksı çiçekleri - Bu 7 bitki yaz kış çiçek açıyor!
Yorum Yaz