Peri-peri soslu karides tarifi ile karşınızdayız. Bu tarifte karides yerine tavuk da kullanabilirsiniz.
Hazırlama süresi: 30 dakika
İPUCU: Karidesleri pişirmeden önce sosla buzdolabında bekletmek lezzetini artırır.
• 400 gr karides (kuyrukları kalacak şekilde kabukları ayıklanmış)
• 2 yemek kaşığı peri-peri baharatı
• 1 yemek kaşığı ayçiçek yağı
• 1 adet kırmızı ve 1 adet yeşil biber, şeritler halinde doğranmış
• ½ çay kaşığı zerdeçal
• ½ çay kaşığı acı pul biber
• 200 gr pirinç
• 400 ml sebze suyu
Servis için:
• Karışık salata
AFİYET OLSUN!
KİŞİ BAŞI
KALORİ 307
YAĞ 4 gr
DOYMUŞ YAĞ 1 gr
KARBONHİDRAT 46 gr
Kadife mobilyalar nasıl temizlenir? Kanepe ya da koltuğunuz kadife ise kullanırken ve temizlerken dikkat edilmesi…
İster mutfakta ister antrede raflarınızı yenileyerek bahara taze ve renkli bir başlangıç yapabilirsiniz.
İşte iç mekan, salon bitkilerinden biri olan aşk merdiveni bitkisi Yetiştirilmesi, Sulanması, Toprak - Saksı…
İstanbul'un incilerinden Büyükada'daki müstakil ev, dede yadigarı olup dekorasyon tarzıyla modern ve eskiyi bir araya…
Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...
Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…