Yemek Tarifleri

Pastadaki meyvelerin kararmaması için ne yapılır? Kararmayı önleyen jöle tarifi

Meyvelerin kararmaması için ne yapılmalı? Meyve salatası yaparken ya da meyveli pasta yaparken meyvelerin kararması herkesin kabusu. Ancak bu kararmayı yavaşlatmanın yolları var. Pasta üzerindeki meyvelerin kararmaması için jöle, meyve tabağındakiler için ise limon suyu işinize yarayacaktır.

MEYVELERİN KARARMAMASI İÇİN JÖLE

Pastadaki meyvelerin kararmaması için jöle kullanabilirsiniz. Meyveli pastadaki meyveleriniz hava ile temas ettiğinde kararabilir. Bunu önleyen jöle pastanelerdeki pastalarda da sıklıkla kullanılır.

Peki meyvelerin kararmaması için kullanılan jöle nasıl yapılır? İşte şeffaf jöle tarifi…

MEYVELERİN KARARMASINI ÖNLEYEN JÖLE İÇİN MALZEMELER

  • 1 su bardağı su
  • 1 çay kaşığı mısır nişastası
  • 1 çay kaşığı şeker ile evde kolaylıkla şeffaf jelatin yapabilirsiniz.

ŞEFFAF JÖLE YAPILIŞI

Bir su bardağı suyu şeker ekleyerek kısık ateşte karıştırın. Şekerler eridikten sonra mısır nişastası ekleyin. Malzemeler kaynayana kadar sürekli karıştırın. Nişastanın topaklanmamasına dikkat edin.

Kaynayan karışımınız jöle kıvamına gelince buzdolabında 15-20 dakika bekletin. Soğuyan jöleyi meyvelerin üzerine dökün.

ÖNEMLİ PÜF NOKTASI: Meyvelerin kararmasını önlemek için uzun süre hava ile temas halinde bırakmayın. Özellikle muz, elma, armut gibi meyveler kısa sürede kararır ve tadı değişebilir. Bu yüzden meyveleri kullanmadan hemen önce hazırlamalısınız.

MEYVELERİN KARARMASINI ÖNLEMEK İÇİN LİMON SUYU

Meyveler belli bir süre sonra kararıyor. Bunu C vitamini ile önleyebilirsiniz. Meyvenin kararan kısmına limon dökerseniz oksijenle teması kesilir ve kararma hızı yavaşlar. Yani meyvelerinizin kararmasını önlemek için limonlu suda bekletebilirsiniz.

Limonu sevmiyorsanız portakal sürerek de kararmaların önüne geçebilirsiniz. Çünkü ihtiyacınız olan biraz asit ve vitamin…

Çilekli ve çikolatalı tatlı tarifleri – 5 farklı tarif!

Davetler için atıştırmalıklar – Kolay atıştırmalık tarifler

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Fırında pırasalı tavuk tarifi (6 kişilik)

Fırında pırasalı tavuk tarifi ile karşınızdayız. Zengin kremamsı tadı ile oldukça doyurucu bir yemek...

10 saat önce

Beyaz sirke ile temizleyebileceğiniz 11 şey

Mikrodalgadan buzdolabına, pencereden halıya kadar her şeyi temizleyebilen beyaz sirke, ışıl ışıl bir eve kavuşmanızı…

15 saat önce

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar? A’dan Z’ye tüm detaylar

Bulaşık makinesi tuzu ne işe yarar?Makineye pek çok faydası olan tuzun makineye faydaları nelerdir? Nereye…

16 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

17 saat önce

Çilek reçeli nasıl yapılır? Adım adım kolay tarif

Çilek reçeli nasıl yapılır? Kahvaltının favorisi olan mis kokulu çilek reçelini yapma zamanı geldi. Tüm…

17 saat önce

Ev turu: Ankara’da endüstriyel stilde dekore edilmiş şık bir evdeyiz

Biraz loft, biraz atölye, biraz ev... Detayların hayat verdiği yaratıcı detaylarla dolu bir Ankara evi,…

18 saat önce