Parfümlerinizi neden banyoda bırakmamalısınız?
Parfümlerinizi neden banyoda bırakmamalısınız? Çoğu parfüm yanlış saklanır ve bu nedenle gerçek kokuları bozulur. İşte detaylar…
Parfümlerinizi neden banyoda bırakmamalısınız? Hemen hemen her evde bir parfüm bulunabilir. Ancak, çoğu koku şişesi yanlış saklanır ve bu nedenle gerçek kokuları bozulur. Chip.de parfümünüzü saklarken nelere dikkat etmeniz gerektiğini anlattı.
PARFÜMLER NEDEN BANYODA SAKLANMAMALI?
Çoğu insan parfümlerini banyoda tutar. Aslında burası kokuları saklamak için iyi bir yer değil. Çünkü en sevdiğiniz parfümün raf ömrü genellikle saklama koşullarına bağlıdır. Yanlış saklanırsa kokular değişebilir ve parfüm uçabilir.
Gıda ve diğer güzellik ürünleri gibi son kullanma tarihlerinin olmadığını düşünürsek kokuların bozulmadığı izlenimine kapılabilirsiniz. Ancak kokular da bozulabilir.
PARFÜMÜ ISIDAN, NEMDEN VE GÜNEŞTEN KORUYUN
Nem ve sık sıcaklık değişimleri nedeniyle banyoda parfüm bulundurmamak daha iyidir. Kokuları yatak odası gibi karanlık ve serin bir yerde saklamak en iyisidir. Bu onları orijinal kokularını korurken güneşten ve aşırı sıcaktan korur.
Isı, bir parfüme kokusunu veren kimyasal bağları parçaladığı için kokuları da etkiler. Doğrudan ısı yalnızca koku için kötü değildir, aynı zamanda yamulabilir ya da deforme olabilir.
Alternatif olarak, ambalaj üzerindeki ilgili saklama talimatlarını da dikkate alabilir ve şişeleri buna göre saklayabilirsiniz.
Parfümler, banyoda bırakılmamalı çünkü hava nemli ve sıcak olduğu için parfümün maddeleri bozulabilir ve kalıcılığı azalabilir. Ayrıca, banyo malzemeleri, parfümün kokusunu etkileyebilir veya parfümün içindeki maddelerin banyo malzemelerine nüfuz etmesine neden olabilir.
koyu veya opak şişelerde paketlenmiş bazı kokular, ambalaj ışığın kokuyu bozmasını geciktireceğinden dışarıda bırakılabilir. Ancak bunları mümkünse pencere pervazlarından ve radyatörlerden uzak tutun.
ŞİŞE NE KADAR KOYU RENKİ OLURSA O KADAR UZUN ÖMÜRLÜ OLUR
Genel olarak, şişe ne kadar koyu olursa, parfüm o kadar iyi saklanır. Bir parfüm veya uçucu yağ karışımı, şeffaf bir cam yerine amber renkli bir şişede saklanırsa, bu, yağ karışımının doğrudan güneş ışığından korunmasına yardımcı olur ve böylece parfümü daha uzun süre koruyacaktır.
Bu bilgi özellikle yaza doğru ilerlediğimiz ve daha sıcak iklimlerin hayalini kurmaya başladığımız bir dönemde önemlidir, ancak siz farkında olmadan kendi evinizde de bu koşulları yaratıyor olabilirsiniz.
Pek çok insan parfümlerini en sık kullanıldığı ve erişilebilir olduğu banyoda saklar. Ne yazık ki aşırı nem, parfümdeki partikülleri parçalayabilir ve banyo veya duş açıldığında, buhar kapalı alanı doldurur ve bu da aslında parfüme zarar verebilir. Banyoda parfüm saklamak ancak bir dolap veya köşe varsa kabul edilebilir. Şüpheye düştüğünüzde, yatak odası gibi kuru bir odada saklayacak bir yer bulun.
Parfümlerinizi “oda sıcaklığında ve belki de karanlık bir dolapta veya çekmecede” tutmanız tavsiye edilir. Ayrıca “şişeyi orijinal kutusunda dik tutma” ve kullanırken “şişeyi sallamama veya açmama”, “şişeyi sıkıca kapatma” gibi ek yönergeler de yer almaktadır.
El yapımı oda kokusu nasıl yapılır? Kolay oda parfümü tarifleri
Bahçenizde yetiştirebileceğiniz 15 yenilebilir çiçek
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Tahta kaşık nasıl temizlenir? Normal temizleme yeterli değil -
Alerji mevsimi için bahar temizliği tüyoları ve haftalık temizlik planı -
Kıyafet ve havluların birlikte yıkanması doğru mudur? -
Balkon filesi nasıl takılır? Balkon filesi kullanmanın avantajları -
Ne sıklıkta toz almalısınız? İşleri basitleştirmenin 4 yolu -
Evinizde küflenme riskini artıran 8 kötü alışkanlık – Bu hataları yapıyor musunuz? -
Filizlenmiş sarımsak yiyebilir misiniz? Evet ama bir detay var… -
Kanatlı karıncadan nasıl kurtuluruz? Kanatlı karınca neden olur? -
Basit ses yalıtımı nasıl yapılır? Komşuya ses gitmemesi ya da eve ses gelmemesi için yapılabilecekler -
Makyaj süngeri nasıl temizlenir? Evde detaylı temizlik -
Dolapta ve giysi odasında depolarken alan kaybettiren 10 hata -
Sorunsuz çalışan, pırıl pırıl bir duş için yapılması gerekenler
Yorum Yaz