Önce & sonra: İskandinav tarzı kullanışlı mutfak
IKEA ile yaptığımız ortak çalışmada Erbaşol Ailesi’nin İstanbul Feneryolu’ndaki evlerine konuk olduk.
Ikea ile ortak yaptığımız çalışmada Erbaşol Ailesi’nin İstanbul Feneryolu’ndaki evlerine konuk olduk ve İskandinav stili bir mutfağa imza attık.

İkea İç Mimarı Esra Parlakulaş, önce ev sahibi Melis Erbaşol ile görüştü. Mutfak balkon içeri alınarak büyütüldüğü için duvarlarda kod farkı ve tesisat problemi vardı. Düzenleme buna göre yapıldı.

Eski mutfak yeterli depolama alanına sahip değildi. Bu nedenle açık, ferah ve tüm eşyaların düzenle yerleştirebileceği bir mutfak tasarlandı. Büyük bir tezgah alanı yaratıldı. Eviye ve ankastre ocağın bulunduğu alanda çekmeceli ünitelere yer verildi. Pişirme alanının karşı duvarına atıştırmalıklar için bar tezgahı ve tabureleri yerleştirildi.

Mutfak tezgahı, yüzeyi zımparalanabilen ihtiyaç duyulursa işlem yapılabilen dayanıklı doğal malzemeden tercih edildi. Hamma tezgah.
Raflar: Beyaz raf ile, mutfak duvarı hem işlevsel hem de hareketli kılındı. Raflar taşıyıcı bağlantı ayakları sayesinde çok yer kaplamadan uygulanabiliyor. Raf altına yapıştırılan aynalar sayesinde mutfağa derinlik kazandırıldı. Ekby raf, Lots ayna.


En yalın haliyle İskandinav stili nedir? İşte püf noktalar!
Çok Okunanlar
Dergide Bu Ay
İlginizi Çekebilir
-
Öncesi – sonrası: Tamamen kendin yap adımlarıyla mutfağını yeniledi! -
Önce-sonra: Eski mutfak ve banyoya yepyeni bir enerji -
Soluk ve sıkıcı görünen odalar, renklerle açıldı – Öncesi & sonrası -
Önce-sonra: Edirne’deki bu evin mutfağı artık zamansız ve şık görünüyor -
Öncesi sonrası: Kahverengi dolaplı mutfak şaşırtıcı renkle yenilendi -
Önce sonra: Eski ve kötü görünümdeki banyonun değişimi -
Öncesi ve sonrası fotoğraflarla yatak odasında koyu renkli değişim -
Öncesi sonrası: Eski merdivene yepyeni bir stil kazandırdılar -
Emektar mutfağın dönüşüm hikayesi! İşte öncesi ve sonrası -
Mutfağın siyah beyaz, modern dönüşümü (Öncesi – sonrası) -
90’lardan kalma eski mutfağa bohem dokunuş! -
Öncesi ve sonrası fotoğraflarla banyoda siyah-beyaz dönüşüm
Yorum Yaz