Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Oda oda aydınlatma

Odaya göre ışık düzeni

Antre: Evin girişinde yaratılacak sıcak bir atmosfer, ilk karşılaşma açısından önemlidir. Girişte genel aydınlatmanın yanı sıra duvara yönlendirilmiş bir aydınlatma düzeni istenilen etki ve sıcaklığı sağlayacaktır.

Çalışma odası: Çalışma alanlarında direk gelen ışık gözü rahatsız edeceği için armatürler ve çalışma yerlerinin konumları birbirine göre ayarlanmalıdır. Işık kaynaklarının bilgisayar ekranında yansıma yapması görsel performansı etkiler. Parıltıları düşük, ışıklı tavanlar kullanılabilir. Prizmatik kapaklı, büyük yüzeyli armatürler ve petekli, aynalı, reflektörlü armatürlerin tercih edilmesi gerekir.
Banyo:
Islak alanlarda neme dayanıklı, gömme veya sıva üstüarmatür ve aplikler kullanılabilir. Önü camlı armatür veya kapalıtiplambalar da seçebilirsiniz.
Yemek odası: Oda çok büyük değilse masa üzerinde bölgesel aydınlatma yeterli olacaktır. Yemek bölümü büyük bir odada yer alıyorsa genel aydınlatma uygulanmalıdır. Sıcak ve renkli ışık kaynakları kullanılabilir.
Highlights.

Oturma odası: Tüm ihtiyaçlara cevap verecek şekilde aydınlatılmalıdır. Lokal veya genel aydınlatma sistemleri bu işi çözebilir. Tablo, aksesuar ve dolapların aydınlatılması daha rahat ve hoş bir mekan yaratılmasında yardımcı olacaktır. Sarkıt türü armatüerler, abajur, aplik ve lambederler bu mekanlar için idealdir. Mesela aydınlatma armatürlerinden birini TV ünitesinin üzerinde ya da yakınında kullanabilirsiniz.

Designers Guild/ Homteks.
Mutfak: Evin diğer bölümlerine göre daha fazla ışık kullanımkolaylığı açısından daha faydalı olur. Gölgesiz genel bir aydınlatmayaihtiyaç vardır. Tezgah üstünde lokal aydınlatma yapılabilir. Genelaydınlatma ise sarkıt veya sıva üstü camlı armatürlerle ve sıcakrenkliışık veren lambalarla sağlanabilir.
Yatak odası: Genel aydınlatma için tavandan yansıtarak endirek aydınlatma kullanılmalı kitap okumak için baş ucu aydınlatması yapılmalıdır. Ayrıca armatürler yataktan kumanda edilebilmelidir. Baş ucu aydınlatması yarı saydam bir aplikle ya da komidin üzerine konulacak bir abajur ile de yapılabilir.
Ikea.

Çocuk odası: Çocuk odalarında kullanılan lambalarda beyaz yerine sarı ışık kullanımı uzmanlarca önerilen bir seçim oluştururken spot ışıklar tercih edilen uygulamalar arasında değildir. Çocuğunuzun odasındaki aktiviteleri göz önünde bulundurarak istediğiniz atmosferi ve ışık düzeyini belirleyin. Bebeğinizin odasında ise gözünü rahatsız etmeyecek bir aydınlatma kullanmanız gerekiyor, çocuk odasında ise genel aydınlatmanın yanı sıra çalışma alanında masa lambası, oyun alanında da buraya uygun bir aydınlatma kullanılabilir.
Koçtaş.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Çamaşır makinesi kapak contası nasıl temizlenir? Çamaşır makinesi conta temizliği

Çamaşır makinesi kapak contası nasıl temizlenir? Çamaşır makinesi conta temizliği için dikkat edilmesi gereken püf…

14 dakika önce

Tavuk biryani tarifi (6 kişilik)

Tavuk biryani tarifi ile karşınızdayız. Çok sevilen bu Hint yemeğine kendi imzanızı atın.

2 saat önce

Yazın canlı ve ışıltılı havasını evinize taşıyın: Dekorasyon ipuçları

Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte evlerdeki enerji de yükseliyor. Evinizdeki dekorasyon detaylarını değiştirerek yazın canlı ve…

3 saat önce

Filtre kahve nasıl yapılır? İşte mükemmel kahvenin püf noktası

Filtre kahve nasıl yapılır? İyi kahve nasıl olmalı? Filtre kahve yapımını ve kahve ile ilgili…

4 saat önce

Alsancak’ta 80 m2 çatı katı: Burada yaşayabileceğimize kimse inanmıyordu

İzmir Alsancak'ta 80 metrekare bir çatı katındayız. Ev sahibi Şenda Köknar bu evi neredeyse baştan…

6 saat önce

En romantik stil parizyen ve stilin püf noktaları

Parizyen stil ile evinizi yeniden dekore edebilirsiniz. Parizyen ev nedir? ve nasıl dekorasyonu parizyen stiline…

24 saat önce