Masa düzeni nasıl olmalı?

0

Günlük ev yaşamında, büyük aile yemeklerinde ya da davetlerde sofra düzeninin nasıl olması gerektiği konusunda tereddütleriniz varsa bu çizimlere bir bakın.

GÜNLÜK DÜZEN (Informal)
1. Peçete 2. Yemek tabağı 3. Salata çatalı 4. Yemek çatalı 5. Yemek bıçağı 6. Tatlı kaşığı 7. Çorba kaşığı 8. Su bardağı 9. Şarap bardağı

Masa düzeninde püf noktaları
Birbirlerine parallel olmalarına dikkat edin.
Birkaç bardak kullanıyorsanız su bardağını yemek bıçağının uç kısmına doğru yerleştirin.
Peçeteyi tabağın ortasına ya da çatalın sol tarafına yerleştirin.
Çatal, bıçak ve kaşıkların tutma yerlerini aynı hizada dizmeye dikkat edin.
Çatal, bıçak ve kaşıkları kullanılacakları sıraya göre dizin. Bu sıranın dıştan içe doğru olduğunu unutmayın.

DAVET DÜZENİ (Formal)
1. Peçete 2. Yemek tabağı 3. Salatatabağı 4. Salata çatalı 5. Yemek çatalı 6. Yemek bıçağı 7. Çay kaşığı 8.Çorba kaşığı 9. Sosluk ya da çay fincanı 10. Ekmek tabağı 11. Ekmekbıçağı 12. Masa kartı 13. Tatlı kaşığı 14. Tatlı çatalı 15. Su bardağı16. Şarap bardağı (kırmızı) 17. Şarap bardağı (beyaz)

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.