Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Kuzeyli misin, güneyli mi?

Kuzeyin soğuk havasını ısıtan sıcak renkler ve dokular mı, yoksa güneyin sıcağını hafifleten açık renkliler mi? Dekorasyon stilinizi belirlerken iki zıt yön arasında kalmayın!

RAHAT, DOĞAL VE GÜNEYLİ
İşte tipik bir güneyli evi mutfağı. Günlerini daha çok uzun masalar etrafında, kalabalık aile bireyleri ve bolca yemekle geçiren güneyliler mutfağı çok daha fazla yaşam alanı olarak kullanıyor. Akdeniz sahil evlerinin açık mutfaklı yerleşimi, yemek alanı ile mutfağı akışkan biçimde birleştiriyor. Masif hatta ham denecek malzemeleri yine eski tarz mobilya ve aksesuarlar tamamlıyor. Eskinin tel dolapları, emaye kapları, antika porselenleri hepsi birer dekorasyon unsuru…
Doğal malzemeler
Ahşaptan sonra en sık kullanılan malzeme ferforje… İnce metal ayaklar, zarif kıvrımlar stili destekliyor. Açık renkler, toprak tonları beyazla birlikte kullanılıyor. Koyu renklerden mor, petrol mavi, hardal sarı ve bordo en çok tercih edilenlerden.
Kıvrımlı ama yumuşak formlar
Yumuşak formlu her şey dekorasyonun ana parçalarından. Buna romantik desenler de eklenince güneyli stiller kuzeye göre oldukça feminen bir hava yansıtıyor.

YALIN, DİNAMİK VE KUZEYLİ
Kuzey şehirlerinin iklim koşulları yüzünden kendini çalışmaya ve harekete adamış insanları evlerinde de bunu yaşamaya devam ediyor. Pratiklik düsturuyla dekore edilen evlerde az ama öz mobilya seçimleri bolca renkle hareketleniyor.
Ferahlık ve pratiklik
İklimden dolayı kuzeyliler yatak odasında da ışık görerek rahatlamak istiyor. Bu yüzden tercihlerini beyaz gibi açık renklerden ve ahşaptan yana kullanıyor.
Renklerle oynamak
Güneyin aksine renk geçişlerini daha vurgulu olarak kullanan kuzeyliler güneşe hasret olduklarından olsa gerek sarının hemen her tonunu gri gökyüzü renkleriyle birleştirmeyi ihmal etmiyor.
Hızlı tempoya bir mola
Kuzeyliler yoğun tempodan sonra rahatlamak için salonun bir köşesine konforlu bir uzanma koltuğu yerleştirmeyi ihmal etmiyor.

Fotoğraflar: Laura Ashley. Rasch duvar kağıdı, HannaHome.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

4 dakika önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

40 dakika önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

2 saat önce

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili püf notaları bir araya getirdik. İşte mum çiçeği…

18 saat önce

Antrenizin güzel kokması için yapmanız gereken 7 şey

Güzel kokulu bir antreye giden yol birkaç temizlik tüyosundan ve güzel kokulardan geçer. Yaratıcı olmaya…

19 saat önce

Tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık bırakmak doğru mu?

Uzun bir tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık mı kapalı mı bırakmalı? Uzmanlar yanıtladı...

19 saat önce