Evde Düzen

Kuruyemiş alırken ve saklarken yaptığınız 3 büyük hata

En sevdiğiniz kalp dostu atıştırmalıktan çok daha fazla tazelik ve lezzet elde etmek için bu basit, şaşırtıcı yönergeleri izleyin.

Kuruyemişleri bu kadar iyi yapan nedir?

Kuruyemişlerin sizin için inanılmaz derecede iyi olduğunu biliyoruz. Mükemmel bir antioksidan ve lif kaynağıdırlar, bol miktarda besleyici yoğun tekli doymamış yağ içerirler ve kolesterolü, iltihaplanmayı ve kalp hastalığı riskinizi düşürdüğü gösterilmiştir.

Ceviz, antep fıstığı, fındık, badem ve pek çok şey, patlıcan karışımında lezzetli ikramlardır, ancak kullanımları neredeyse hiç bitmez. Cevizleri ev yapımı ekmek hamuruna katın, kaju fıstığını granolaya karıştırın veya gerçekten lezzetli bir fındık ezmesi için mutfak robotunuza atın.

Artık fındıklar hakkında bildiklerimizi ele aldığımıza göre , çoğumuzun onları satın alırken ve saklarken yaptığı bazı (beklenmedik) hatalar yaptığını da hatırlatalım. Bu zararlı alışkanlıkları kırın ve kuruyemişlerinizin daha uzun süre taze kalsın.

HATA 1: AÇIK KURUYEMİŞ ALMAK

En büyük hata, marketinizdeki açık bölümlerden satın almaktır. Dükkanın bu fındıkları ne sıklıkta değiştirdiğini veya ne kadar süredir açık havada oturduklarını söylemek neredeyse imkansız. Diamond Nuts Kalite Güvence Direktörü Steve Lindsay’e göre oksijen, herhangi bir yemişin raf ömrünün bir numaralı düşmanıdır. Toplu kutularda tutulanlar sürekli olarak oksijene maruz kalıyor, bu da tazeliklerini tehlikeye atıyor ve ekşime sürecini hızlandırıyor.Taze kuruyemiş bulmak için en iyi seçeneğiniz, tazeliği garanti edecek ve oksijenin geçmesini önleyecek bir poşet içinde kapalı olanları satın almaktır.

HATA 2: KURUYEMİŞLERİNİZİ KİLERDE SAKLAMAK

Sanılanın aksine kuruyemişler buzdolabında veya derin dondurucuda saklanmalıdır. Neden? Fındık, yüksek miktarda doymamış yağ içerdiğinden, onları kokmaya oldukça yatkın hale getiren hassas bir yağ türü. Bozulma ışık, oksijen ve tahmin ettiğiniz gibi ısı ile daha da hızlanır. Fındıkların (ve tohumların) buzdolabında veya dondurucuda saklanması, bunların üçüne de maruz kalmalarını sınırlar ve kuruyemişlerinizin daha uzun süre daha az acı ve daha lezzetli olmasını sağlar.

Lindsay’e göre, açılmamış bir paket kabuklu veya kabuklu yemişleri buzdolabında veya derin dondurucuda iki yıl (!) saklayabilirsiniz. Torba açılmış olsa bile, kabuklu yemişler tam bir yıl, kabuklu yemişler ise yaklaşık bir buçuk yıl dayanabilir.

Fındıklarınızı yakın bir gelecekte kullanacaksanız, onları kilerinizde serin ve karanlık bir yerde tutmanızda bir sakınca yoktur. Hava geçirmez bir kapta olduklarından emin olun ve birkaç hafta içinde tüketin.

HATA 3: SON KULLANMA TARİHLERİNE ÇOK FAZLA DİKKAT ETMEK

Son kullanma tarihleri ​​birçok nedenden dolayı sorunludur, çünkü bunlar yenilebilirlik için kesinliği olan son tarihler değil, yalnızca öneri veya tahminlerdir. Kuruyemişlerin raf ömrü üç temel faktöre bağlıdır: kabuklu veya kabuksuz saklama koşulları ve paketin açılıp açılmaması.

İyi bir kural, fındıkları paketlenmiş bir maldan ziyade ürün olarak düşünmektir. Tıpkı taze ıspanak veya olgun bir domatesle yaptığınız gibi, onları yemeden önce koklayın. Fındık yaşlandıkça ekşime onlara boya benzeri bir koku verecektir. Herhangi bir sert veya acı aroma alırsanız, atın – aksi takdirde, muhtemelen hala tüketilebilir. 

İsrafı önlemek için dondurabileceğiniz 9 şaşırtıcı yiyecek

Harika Pelin Şengül

Güncel yazılar

Banyosunu yenilemek isteyenler için 15 dekorasyon önerisi

f2ms Grup mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyosunu yenilemek isteyenler için de birbirinden güzel dekoratif…

10 saat önce

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitki

Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitkiyi sıraladık. Bu bitkiler, iyi drenajlı çakıllı bir yol…

11 saat önce

Eviniz dekoratif ya da düzenli görünmüyor mu? İşte evde en çok yapılan hatalar

Evde yapılan bazı hatalar mekanı olduğundan daha küçük ve daha karışık gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak…

14 saat önce

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

17 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

17 saat önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

18 saat önce