Katlanır kapı seçerken dikkat: İşte 4 önemli kriter

İçerideki yaşamı kesintisiz olarak dışarıya taşıyan, bakış açısını genişleten, mekanı ferah ve aydınlık kılan katlanır kapıların 4 ideal kriterini biliyor musunuz?

KATLANIR KAPI İÇİN İDEAL ÖLÇÜ

Kaç kanat kullanacağınız monte edeceğiniz duvarın uzunluğuna bağlı. Ama mümkün olduğunca az kanat kullanarak görüntüyü kesmemeye çalışın. En uygun kanat adedi üç veya beş gibi tek sayılar. Çok sık kullanıyorsanız kanatlardan birinin içeri doğru açılır olması daha kullanışlı.

İDEAL MALZEME

Bütçe dostu UPVC malzeme en optimum seçeneklerden. Siyahtan ahşap rengine kadar pek çok seçeneği de var. Yine de alüminyum ve ahşaba göre daha az dayanıklı olduğundan istediğiniz verimi almak için çerçevelerin epey kalın olması gerekir. Her stille uyumlu olan ahşaplarsa zaman içinde dönme ve esneme yaptığından özel ve fazla bakım gerektirir. Seçim yaparken en az 10 yıl garanti süresi olan, bilinen markalı ürünler tercih edin.

İDEAL YALITIM

Geniş cam yüzeyler duvara kıyasla soğuğu içeri çabuk geçirir. Bu nedenle optimum düzeyde ısıl performansı ve yalıtım gerektirir. Doğru hesaplanmış U değeri her metrekarede watt cinsinden kaybedeceğiniz ısı miktarını verir. Bina yönetmeliklerine göre değişse de katlanır kapılar ortalama 1,8-2,0 W/m2 ısı kaybeder. Bu yüzden üçlü ısı cam (Isıcam S L T 3+) tercih ederek değeri minimuma indirebilirsiniz.

İDEAL AÇILIM VE GÜVENLİK

Katlanır kapılar bir ray üzerine monte edilir ve kanatlar birbiri üstüne doğru yavaşça kayarak katlanır. Ürünün kalitesi de bu noktada belli olur. Bu işlem için minimum bir güç uygulaması yeterli olmalı. Satın alırken mutlaka test edin. Yere gömme ray sistemleri yürürken takılma riskini azaltır, kaymayı önler. Ancak malzemenin su sızdırmama özelliği olmasına da dikkat edin. Bir diğer önemli detaysa güvenlik. Kayar kapı kilidinizi özel çelik pimli silindir kilit kullanın. Küçük çocuğunuz varsa açıp kaparken parmaklarının sıkışmaması için güvenlikli bir conta sistemi olan modeller tercih edin.

Fotoğraf: bifolddirect.co.uk

HAZIRLAYAN: PELİN ÖZKUL

Akdeniz stili ev dekorasyonu ile eviniz doğaya daha yakın