Karanlık, sıkışık bir mutfak, kahvaltı barıyla havadar bir mekana dönüşüyor – Evim

Karanlık, sıkışık bir mutfak, kahvaltı barıyla havadar bir mekana dönüşüyor

Bazen ilham, hiç beklemediğiniz yerden ve hayal ettiğinizden daha yakın bir eve gelir. Ev sahipleri Sean ve Brian için bu daha doğru olamazdı: Tek gereken, aynı binada yaşayan arkadaşlarının yenilenmiş, açık mutfağını görmekti…

Mutfak yenileme öncesi ve sonrası

Bu düzen onlara neyi kaçırdıklarını göstermiş oldu. Komşularının evinde gördüklerinin verdiği enerjiyle, 40 metrekarelik tek odalı yemek alanını düzenlemeye karar verdiler. Manhattan’daki dairede yer alan mutfak ile salon arasındaki duvar bu şekilde kaldırılmaya başlandı.

Daire yaklaşık 15 ila 20 yıl önce yenilendi ve yerleşim düzeni şu anki ev sahiplerini [Sean ve Brian] yansıtmıyordu. Küçük mutfak, oturma odasından tamamen ayrıydı ve bu da her iki alanda da sosyalleşmeyi zorlaştırıyordu.

Mutfak yenileme öncesi ve sonrası

Ayrıca, kaplamalar, aletler ve dolaplar da oldukça karanlık ve eskiydi, bu nedenle plan, yaşam alanına sorunsuz bir şekilde geçiş yapacak açık ve kapalı depolama karışımı ile tamamen yeni, tamamen beyaz bir mutfak yaratmaktı. Bu tasarım planı, mutfak ve oturma odası arasındaki duvarın açılmasını, iki alanı görsel olarak birbirine bağlayan, daha fazla ışık akışına izin veren ve oturma alanı için fırsat yaratan bir kahvaltı barı oluşturmaktı.

Mutfak yenileme öncesi ve sonrası

Duvarlar kaldırılıp açılmaya başlayınca işler ilginç bir hal aldı. İç mimarlar, “Daire savaş öncesi bir kooperatif binasında yer alıyor, bu nedenle mevcut mutfak dolabının arkasına ve açmayı önerdiğimiz duvarların içine gizlenmiş birçok bilinmeyen vardı” diyor. 

“Demoyu başlattığımızda hepsini bulduk: sıhhi tesisat boruları, gaz yükselticiler, ölü teller ve hatta eski bir gömülü elektrik panosu.” 

Mutfak yenileme öncesi ve sonrası

Doğal olarak, gaz boruları hareket ettirilemedi ve doğrudan lavabonun yolunda bulunan bu boru, musluğun yerleşimini zorlaştırdı. Brownstone Boys akıllıca bir çözüm buldu; Lavabo ve musluğu alanın köşesine taşıdılar.

Shaker tarzı dolaplar tercih edildi. Depolama olanaklarını en üst düzeye çıkarmak için ikili, daha büyük bir kiler dolabının yanı sıra, açık raflar da kullanıldı.

Yeni cihazlar tedarik edildi. Son olarak, tasarımcılar yeni kahvaltı barı için Blu Dot tabureleri getirdi. Artık yemek alanı çok daha işlevsel ve keyif yapmak için mükemmel bir yer oldu.

Mutfak yenileme öncesi ve sonrası
Fotoğraflar: apartmenttherapy.com

Öncesi sonrası: Mutfak baştan aşağı yenilendi

Bir Cevap Yazın