Kalorifer peteği nasıl boyanır? Radyatörleri yenileyin

Kalorifer peteği nasıl boyanır? sorusunun yanıtını veriyoruz. Radyatörleriniz eski görünmeye mi başladı onları boyamaya ve hatta dekorasyonun bir parçası haline getirmeye var mısınız?

KALORİFER PETEĞİ NASIL BOYANIR? (RADYATÖR)

Soğuk havalarla birlikte kaloriferler de yanmaya başlıyor. Bu durumda radyatörler de daha bir göz önüne çıkıyor. Eğer eskidilerse onları değiştirmek sizin için pahalıya mal olabilir, ancak onları uygun fiyatla yepyeni bir görünüme kavuşturmanız mümkün. Peki ama nasıl mı? Tabii ki boyayarak… Üstelik onları istediğiniz renge boyamanız da mümkün.

GEREKLİ MALZEMELER

  • Ahşap/metal boyası ya da radyatör boyası,
  • Baz boya (isteğe bağlı),
  • Zımpara kağıdı,
  • Boya fırçası.

RADYATÖR BOYAMA ADIMLARI

kalorifer peteği nasıl boyanır (radyatör)
  1. Radyatörün soğuk olduğuna emin olun. Üzerinde toz kir bulunmamasına da dikkat edin. Bunun için tozunu alın. Sonrasında zımpara kağıdı ile üzerindeki boyayı hafifçe kazıyın. Bu işlemi tüm radyatöre uygulayın. Sonrasında üzerinde oluşan tozu temizleyin. Bunu elektrik süpürgesinin ince ucu ile de yapabilirsiniz.
  2. Eğer istiyorsanız ilk olarak baz boyayı sürün. Eğer toz ya da metal kırıntısı kalmışsa baz boyayı sürdüğünüzde bunlar da ortaya çıkacaktır. Onları temizleyebilirsiniz.
  3. Baz boyanız kuruduktan sonra bir kat boya uygulayın. Boyayı isterseniz sprey boya da tercih edebilirsiniz, ancak bu durumda etrafa sıçrama riski artabilir. Fırça ile uygulamanız daha temiz bir iş yapmanızı sağlayacaktır. İlk katın iyice kurumasından sonra ikinci katı uygulayın. Arada 24 saat olursa daha iyi bir sonuç alırsınız. Boya işlemi bittikten sonra evi iyice havalandırın. Belki birkaç gün boya kokusu olabilir. Bunun için de arada havalandırmanız gerekebilir. Ayrıca birkaç gün kaloriferleri de çalıştırmayın.
radyatör nasıl boyanır

Kalorifer peteği nasıl boyanır? sorusunun yanıtı bu şekilde. Sentetik parlak boyaların aksine parlaklığını zamanla kaybetmeyen, kolay silinebilir özellikteki Radyatör Boyası Comfort, su ile seyreltildiği için kokmuyor, insan ve çevre sağlığına zarar vermiyor. Uygulaması son derece kolay olan ve kullanıma hazır halde sunulan Radyatör Boyası Comfort, beyaz renkte, ancak Bi’Renk Ustası ile renklendirilerek istenilen renk elde edilebilirsiniz.

RADYATÖR (KALORİFER PETEĞİ) BOYARKEN DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

  • Boyamak istediğiniz radyatörü kapatmalı, boyadan önce radyatörü iyice temizlemeli ve kurulamalısınız. Boyadan önce Bi’Boya Radyatör Boyası’nı ince bir kat şeklinde astar olarak kullanarak asıl boyayı kusursuz bir şekilde kullanabilirsiniz.
  • Bi’Boya Radyatör Boyası Comfort, kullanıma hazır haldedir. Ancak gerekli durumlarda hacimce en çok yüzde 5 oranında su ile inceltebilirsiniz.
  • İkinci kat boyayı uygulamak için en az 24 saat beklemelisiniz. Boya işlemi tamamlandıktan sonra radyatörü bir iki gün kadar kapalı tutmalısınız.
  • Boyama işleminden önce etrafta bulunan mobilya ve halı gibi aksesuarların üzerini kaplayarak boyadan etkilenmelerini ve lekelenmelerini önleyebilirsiniz.

Yaşam alanlarınızda küçük dokunuşlarla şık etkiler yaratmak istiyorsanız, radyatörlerinizi de dekorasyon stilinize uygun bir şekilde boyayabilirsiniz. Bu uygulamadan uzun ömürlü ve sağlıklı sonuçlar almak için radyatör boyalarını tercih edin. Normal boyalar kalorifer ısındığında koku oluşturabilir, bir süre sonra da örtücülüğünü ve canlılığını kaybedebilir. Bi’Boya’nın yeni ürünü “Radyatör Boyası Comfort” tüm bu sorunların önüne geçiyor. Yaşam alanlarınızda küçük dokunuşlarla şık etkiler yaratmak istiyorsanız, radyatörlerinizi de dekorasyon stilinize uygun bir şekilde boyayabilirsiniz. Bu uygulamadan uzun ömürlü ve sağlıklı sonuçlar almak için radyatör boyalarını tercih edin. Normal boyalar kalorifer ısındığında koku oluşturabilir, bir süre sonra da örtücülüğünü ve canlılığını kaybedebilir. Bi’Boya’nın yeni ürünü “Radyatör Boyası Comfort” tüm bu sorunların önüne geçiyor.

Evinizi kışa hazırlamak ve radyatörlerinizi stilinize uygun şekilde boyayarak dekorasyon anlayışınızı evinizin tüm alanlarına taşımak istiyorsanız, uygulaması son derece kolay olan ve kullanıma hazır halde sunulan “Radyatör Boyası Comfort”u kullanıp uzun ömürlü ve sağlıklı sonuçlar alabilir, hatta bunu ailenizle keyifli bir hafta sonu etkinliğine dönüştürebilirsiniz. Sentetik parlak boyaların aksine parlaklığını zamanla kaybetmeyen, kolay silinebilir özellikteki su bazlı “Radyatör Boyası Comfort”, su ile seyreltildiği için kokmuyor, insan ve çevre sağlığına zarar vermiyor.

HAYAL GÜCÜNÜZÜ KONUŞTURUN

Uygulaması son derece kolay olan ve kullanıma hazır halde sunulan “Radyatör Boyası Comfort” beyaz renkte, ancak Bi’Renk Ustası ile renklendirerek istediğiniz tonu elde edilebilirsiniz. Bi’Boya, Bi’Renk kartelası ile sunduğu renklerle hayal gücünüz ve renk bilginiz doğrultusunda sonsuz sayıda renk yaratabilirsiniz.

RADYATÖR ARKASI NASIL BOYANIR?

Boyama sürecinde en çok uğraştıran ve zahmet isteyen alanlardan biri de kalorifer arkasıdır. Kaloriferi ve kalorifer arkasını kusursuz bir şekilde boyamak ister misiniz?

Kalorifer arkası boyama işleminden önce imkanınız varsa radyatörü sökerek daha verimli ve kolay bir boya uygulaması yapabilirsiniz. Sökme işlemi ile uğraşmak istemiyorsanız radyatörün arkasına rahatlıkla girebilecek bir mini rulo tercih edebilirsiniz. Ancak radyatör arkası boyama uygulamasından önce radyatörü koruma örtüsü ya da naylon ile sararak boyanın bu alana bulaşmasına engel olun. Öncelikle bu işlem için uygun fırçalar tercih edin. Parmak rulo adı verilen fırçalardan yararlanabilirsiniz. Bu rulolar, onluk rulo olarak da biliniyor. Kalorifer arkası boyama sürecinde rulo fırçayı yan yatırarak fazla boyadan kurtulabilirsiniz. Böylece kusursuz ve pürüzsüz bir uygulama yapabilirsiniz.

Radyatör havası nasıl alınır?

Evde pratik petek temizleme: Kalorifer bakımı nasıl yapılır?

Baca temizleme nasıl yapılır? Evde baca temizleme yöntemleri