İyi karpuz nasıl seçilir? 7 adımda karpuz seçmenin püf noktaları

0

İyi karpuz-nasıl-seçilir

İyi karpuz nasıl seçilir? Karpuz seçmenin püf noktalarını anlatıyoruz! İyi karpuz seçmek için birkaç noktaya dikkat ederseniz, kesmece almak durumunda kalmazsınız. İşte karpuz nasıl seçilir? sorusunun yanıtı…

SARI BÖLGEYİ KONTROL EDİN *

Karpuzda sarı bir bölge olup olmadığını inceleyin. Bu kısım karpuzun büyürken toprağa değen bölgesi. Bu bölge ne kadar koyu renk olursa, o kadar uzun süre toprakta kalmış demektir. Toprakta ne kadar uzun süre kalırsa o kadar tatlanır.

KARPUZ PARLAK MI MAT MI? *

Karpuzun dış kabuğu size bir şeyler anlatıyor. Kabuk mat mı yoksa parlak mı? Parlak karpuzlar henüz genç ve hamdır. Toprakta uzun süre duran karpuzlar matlaşır.

KARPUZA VURUNCA ÇIKAN SES NASIL OLMALI? *

Karpuzu kapı çalar gibi tıklatın ve nasıl ses çıktığına bakın. Duyduğunuz ses yumuşak ve donuksa o karpuz bozulmaya başlamıştır. Şaplatarak seçmek yerine bu yöntemi kullanabilirsiniz.

SAPI KONTROL EDİN *

Karpuz sapı kurumuş, kahverengileşmiş ve kopacak gibi duruyorsa bu karpuz olgundur. Ancak sap yeşil ve sağlamsa erken hasat edildiği anlamına gelir. Olgunlaşması için beklenmelidir.

Karpuz

KARPUZ KABUĞUNDAKİ DAMARLARA DİKKAT *

Karpuzun üzerinde sarı/kahverengi örümcek ağı gibi ve sanki o bölge kabuk bağlamış gibi damarlar çizgiler var mı? Bu tip kahverengi izler, karpuzun büyürken arıları beslediği anlamına gelir. Yani karpuz büyümeye başladığından beri tatlı ve ballı.

AĞIR KARPUZLAR *

Karpuzun boyutu değil ağırlığı önemlidir. Boyutuna göre ağırlığı fazla olan karpuzlar olgun, tatlı ve suludur.

KARPUZ OVAL Mİ YUVARLAK MI? *

Oval karpuzlar erkek, yuvarlak karğuzlar dişidir. Erkek oval karpuz sulu olur, yuvarlak dişiler ise tatlıdır.

Eğer karpuzda şekil bozukluğu, girinti çıkıntı gibi görüntüler varsa bu karpuz yetiştirilirken düzensiz sulanmış, düzensiz güneş ışığı almıştır. Eleyebilirsiniz.

KARPUZLU JÖLE TARİFİ *

Biz bu lezzete bayıldık. Karpuz kabuğundan gemiler de yapabilirdik ama jöle daha tatlı geldi.

MALZEMELER: 1 adet karpuz • Muzlu jöle (toz halde) • Sos tenceresi.

YAPILIŞI: Bütün karpuzu ortadan ikiye kesin. İçini bir kaşık yardımıyla oyun. İçinden çıkan parçaları bir tülbente koyarak suyunu sıkın. Sos tenceresine toz jöleyi koyun. Paketin arkasındaki miktara uyarak sıktığınız karpuz suyunu yavaşça toz karışıma ilave edip karıştırarak pişirin. Katılaşmasına izin vermeden içini oyup kase formuna getirdiğiniz karpuz kabuğuna dökün. Buzlukta yaklaşık 2 saat bekletin. Katılaştığından emin olduktan sonra çıkarıp dilimleyerek servis edin.

KÜLAHTA KARPUZ *

Karpuz ile meyve salatası yapıp kornetlerde servis edebilirsiniz. Küp küp kestiğiniz karpuzların arasına dilerseniz peynir ve kıtır ekmek de serpiştirebilirsiniz.

KARPUZLU SMOOTHIE *

Karpuzu blender’dan geçirip (ya da bir bez yardımıyla sıkıp) elde ettiğiniz karpuz suyunun içine buz ilave ederek serin ve lezzetli bir yaz içeceği hazırlayabilirsiniz. Yuvarlak şekil kaşıkları ile düzgün parçalar çıkararak bardağın kenarını süslemeyi unutmayın.

EV YAPIMI DONDURMA *

Sağlıklı ve lezzetli dondurma çeşitleri yapabilirsiniz. Karpuz parçalarını, suyunu ve lezzet olarak uyumlu başka meyveleri harmanlayarak dondurma kaplarına koyun ve buzlukta dondurun.
Dondurma kapları, Ikea.

Karpuzlu buzlu yeşil çay tarifi – 8 kişilik soğuk içecek

Yorum yazın

E-posta adresiniz paylaşılmayacaktır.