İncir reçeli nasıl yapılır? sorusu kış hazırlıklarını sürdüren onlarca kişi tarafından sıklıkla araştırılıyor. Sizler için incir reçeli yapımını anlatıyoruz.
İncir reçeli nasıl yapılır? İşte yanıtı… İncirlerin kabuğunu soyun. Tencereye alıp üzerini örtecek kadar su ekleyin. Acısını almak için 5 dakika kaynatıp suyunu süzün. Tekrar su ekleyip haşlayın. Bu işlemi üç kez tekrarlayın.
İncirleri süzgece alıp elinizle hafifçe bastırarak suyunu süzün. Başka bir tencerede 2 bardak su ile şekeri kaynatın.
Şeker eridiğinde limon suyu ve karanfil ekleyip 15 dakika kaynatın. İncirleri ilave edip 20-25 dakika daha kaynatın.
Şurup koyulaştığında tencereyi ocaktan alın. Soğuyunca kavanoza doldurup kapağını kapatın.
Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
Kayısı reçeli tarifi: 1 kg kayısı ile reçel yapılışı
Reçel zamanı: Zencefilli limonlu mürdüm eriği marmelatı tarifi
Acılı domates sosu nasıl yapılır? İşte pratik tarif
Daha önce denemediğiniz turşu tarifleri! Ağzınız sulanacak!
Mutfakta kış hazırlıkları: Turşu, marmelat, konserve tarifleri
Parizyen stil ile evinizi yeniden dekore edebilirsiniz. Parizyen ev nedir? ve nasıl dekorasyonu parizyen stiline…
Fil kulağı bitkisi (Alocasia Polly) bakımı nasıl olmalı? Püf noktaları anlatıyoruz. İşte çoğaltmadan toprak seçimine…
Uzmanlar, mobilyaları güvence altına alması gerekenlerin yalnızca çocuklu insanlar olmadığı konusunda uyarıyor.
Unsuz, yağsız, şekersiz kek tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarif çok kolay ve lezzetli.…
Koyu renk duvar ile evinizi farklı kılmak istiyor ancak cesaret edemiyor musunuz? Sofistike mekanların anahtarı:…
Açelya çiçeği bakımı ile ilgili püf noktalar: Ne zaman çiçek açar? Açelya nasıl çiçek açtırılır?…