Kategoriler: Dekorasyon Fikirleri

Firmalardan 2013 yenilikleri

Tekstil, mobilya, aksesuar, boya, zemin kaplamaları… Önümüzde uzanan bir yılın dekorasyon eğilimlerini gözeterek firmaların en yenilerini; doku, desen ve malzemelerdeki değişimleri keşfe çıkıyoruz.

İşlevsel ve rahat
“2013’te konforlu ve rahat seçenekler hakim olacak. İşlevsel, rahat ve ergonomik modellerde sade formlar ve doğal dokular öne çıkıyor. Dar mekanlarda ise ince detaylı modeller kullanılıyor. Renkli desenler ve birbirine kombinlenen kumaşlar devam ediyor. Ayrıca baskılı çiçekli kumaşlar, suluboya ve kendinden desenli kumaşlar öne çıkacak. Ceviz tonları, parlak ve mat beyaz, cappucino–beji, parlak-mat karışımı yüzeyler, yumuşak dokular da 2013’ün dikkat çeken detayları.” Doğtaş.

Her şey sade
“2013 sezonuna yine iddialı renklerle giriyoruz. Kırmızı, fuşya ve turkuazlar bu sezonun vazgeçilmez renkleri olacak gibi görünüyor. Yeni sezon için hazırlanan koleksiyonumuzun adı “Sadelique”. Çıkış noktası adından anlaşıldığı üzere sade, yalın formlu ama aynı zamanda çok renkli tasarımlar…” Origami.

Bahar…
“İşbir Yatak, rengarenk, cıvıl,cıvıl, desen desen yeni nevresim gruplarıyla 2013’te evlerde bahar şenliği yaşatmayı planlıyor. Fashion Line, Style Line, Jacquard Line ve Midnight Line koleksiyonları ile yatak odalarında dört mevsim baharı yaşamak mümkün.” İşbir Yatak. 

Huzur ve dinginlik
“Dinginlik ve sadeliğin iç huzuru, minimal ve soft desenler ile soft renkler 2013’de… Doğanın renkleri ve desenleri ile gözün gördüğü doğallığı göreceğiz. Başka bir açıdan ise sımsıcak, kıpır kıpır, capcanlı, masmavi, yemyeşil, enerji dolu renkler ve desenler olacak.” Karaca Home.

 ~Jeolojik yüzeylerin düzensizliği, kırık ve esrarengiz parıltılar, yoğun renkler, metalik parıltı ve leke efekti… 2013 desen, doku ve renkleri ilhamını doğadan alıyor. 

Çarpıcı
“Kendimizi en rahat hissettiğimiz yer olan evimiz için bu sezon birbirinden dikkat çekici renkler ön plana çıkıyor. 2013’ün moda duvar renkleri arasında sarılar, tatlı kahveler, yeşil ve mavinin tonları, bordolar ve kırmızı tonları yer alıyor.“ Düfa Boya.

Tamamen doğal
“Tamamen doğal, hijyenik, anti alerjik ve anti bakteriyel kaz tüyü uyku ürünleri bu yılın da eğilimleri arasında. Hygroscopic özelliği sayesinde terlediğimizde nemi dışarıya püskürten, böylece bakteri ve mite barındırmayan kaz tüyü yorganlar aynı zamanda Outlast teknolojisi ile üretiliyor. Bu teknoloji yorganın iki yüzünün farklı sıcaklık derecelerinde olmasını sağlayarak serin ve soğuk geceler için farklı alternatif oluşturuyor.” Penelope/Maya Tekstil.

Geometri zamanı
“Puantiyeler, ekoseler, asimetri ya da renk blokları…Bu sene geometri zamanı diyebiliriz. Çiçekli baskıların devri hiç geçmiyor; tam tersine çok taze, çok renkli hatta her yerde karşımıza bolca çıkıyor. Mutfaklarda, dekorasyon malzemelerinde çiçekleri bu sene daha da çok göreceğiz.” Tantitoni.

Kontrastlar
“Griden sarıya, yeşilden turkuvaza dönen tonlar moda olacak bu yıl. Mutfaklarda grinin tonlarının yanında, tek bir duvarda veya dolap malzemelerinde neon sarısı veya safran rengi kontrastlar tercih edilecek. Salonlarda lacivert ve saks mavisi gibi renkler öne çıkacak.“ Filli Boya.

Konforlu yumuşaklık
“2013 kış koleksiyonunda kumaş eğilimlerinde yünlüler, konforlu yumuşaklık için kaşmir ve kadife kumaşlar tercih ettik. Bu kumaşların yanı sıra brokarlar, satenler, ipekler gösterişli danteller ve zengin süslemelere de yer veriyoruz. Koleksiyonlar; koyu renklerle karışık zengin ve kıymetli taşlarla bezeli.” Tasarım Perde.

Tasarruflu
“Teknolojinin ıslak mekanlara daha fazla nüfuz edeceği, su ve enerji tasarruflu ürünlerin daha yaygın olarak kullanılacağı bir yıl bizi bekliyor. Zira; çevre dostu ürünler artık moda olmanın ötesinde gereklilik. Buna paralel olarak, ahşap, mermer ve cam gibi doğal malzemelere ilgi daha da artacak.” Vitra.

~2013’ün ev modasında öne çıkan detaylar, globalleşen dünya stillerinin yenilikçi teknolojilerle buluşmasının bir sonucu aynı zamanda.

Sürdürülebilirlik
“2013’te modern ev tekstili ürünleri soyut, grafik motiflerin, kürk kumaşların yer aldığı çalışmaları barındırıyor. Bir başka unsur kültürlerin örnek alınması, yöresel ve etnik baskılar. Sürdürülebilir yaşam tarzına duyulan ihtiyacı karşılamak için pamuklular, ketenler ve doğal kumaşlar karşımıza çıkacak.” Yataş.

Özgün
“90 yıllık bir geçmişe sahip firmamız, yeni malzemeleri geleneksel olanlarla birlikte kullanarak çekici, özgün, fonksiyonel, kullanıcı dostu ve çok amaçlı ürünler geliştirmeye devam ediyor. 2013 koleksiyonunda polimer ve ahşap karışımı, geri dönüşümlü, dayanıklı ve esnek kompozit bio malzemeyi daha çok kullanıyoruz.” Calligaris.

Neon renkler
“2013 renk eğilimlerinde; sarı, turuncu ve kırmızı kadar mavi yeşil ve turkuazın farklı tonlarının bir arada olduğunu görüyoruz. Sarı ve kahverenginin değişen tonları sezonun en popüler renkleri arasında yer alırken, maviden çivit maviye uzanan geniş renk paleti ve yeşilin özellikle zümrüt tonu göze çarpıyor.” dyo.

İlham doğadan
“2013’te duvar kağıtlarında beton ve taş görünümlü, keten ve kumaş dokuları yani doğadan ilham alan tasarımlar ve canlı renklerle geometrik desenlerinin harmanlandığı koleksiyonlar öne çıkıyor. 3 boyut etkisi yarı klasik desenlere taşınıyor. Damask desenler, çiçeksi formlar, rokoko etkisi ile yine popüler. Mutfak ve banyoda ise doğanın etkisini görüyoruz.” HannaHome.

Geçmişe özlem
“Bu yılın en belirgin modası geçmişe duyulan özlem olarak özetlenebilir. Eskiler tekrar yorumlanarak günümüz zevklerine uyarlanıyor. Geleneksel dokular yeni renklerle buluşuyor. Göze olduğu kadar, duygulara da hitap eden mekanlar tercih ediliyor. Biz de bu modayı Vintage ve Patchwork ürün gruplarımızla tüketiciye sunuyoruz.” Apex Halı.

Doğal malzemeler
“Yatsan’ın 2013 ev modasında Pocket, olarak isimlendirilen çok özel yay sistemleri, ipek-pamuk içerikli kumaşlar ayrıca dolgu malzemesi olarak ipek, pamuk, deve yünü, latex gibi doğal materyaller göreceğiz. Ayrıca, boyun destekli, serinletici hazneli, baş ağrısı-strese karşı özel yastıklar da koleksiyonlarımız arasında yer alacak.” Yatsan

~Rahatlık ve işlevsellik bu yıl sadece formlarla kalmıyor, doğadan ilham alan dokumalar ve optimist renklerle de evlerimize giriyor.

Pozitif evlere doğru
“Sakinlik, dinginlik içeri, negatif enerji dışarı… Modern ve klasik çizgileri ayın üründe buluşturan Statü, konforuyla salonlar için çok şık bir seçim. Özgün tasarımıyla stil katan gerçek deri Frida koltuk ise sadelik ve rahatlık arayanlar için. Eve taze bir hava getirmek isteyenlere kumaş ve renk alternatifli kare pufları sunuyoruz.” Casa.

Romantizm baş rolde
“Pastel tonlar, doğal dokular, danteller ve çiçek desenlerinin yer aldığı romantik ve provans akım ev tekstilinde kendisini gösteriyor. Bej, krem, beyaz ve pudra renklerin hakim olduğu mat saten pamuklu ve ketenler evlerimizi süslüyor Dramatik efektler için kadifenin koyu tonları, modern mekanlarda ise pop art ürünler ve geometrik desenler öne çıkıyor.” Casandra Home.

Eğlenceli grafikler
“2013 yeniliklerimiz arasında yer alan Back to School Konsepti, eğlenceli grafiklerle süslenen 50 ve 60’lı yılların okul temasını evlere taşıyor. Sayı ve harf desenleri, fotoğraf baskı, gazete sayfası ve sempatik sloganlarla zenginleştirilen modern tasarımlar, konseptin ana temasını oluşturuyor.” Linens.

Organik formlar
“Organik, renkli ve konformist… 2013’te mekanları kişiselleştirilmeye yoğunlaşıyoruz. Enne modern çizgisini bozmadan, kütüklerden üretilen organik formlu sehpa ve masalarını, mavi, sarı, lavicert, siyah gibi renkli detaylara sahip sehpa, aydınlatma ve şamdanlarla kombinliyor. Kanepelerde konformist tavrı bu yılda devam edecek. Geniş kanepeler bu sene de koleksiyonlarda sıkça yer alacak.” Enne.

Yenilikçi ve farklı
“2013 koleksiyonlarımızda farklı stillere hitap eden tasarımlarımıza işlevsellik ve konforu ekliyoruz. Mesela yeni koleksiyonda yer alan bu yatağın içinden TV çıkıyor. Ürünün avantajı, yatak odasının dekorasyonunda değişiklik yapmaya gerek kalmaması. Renk seçenekli üretilen yatak deri kaplama ve Led aydınlatmalı.” Evgör Mobilya.

Renkli ve doğal
“2013 yılı eski ve yeninin harmanlanmasıyla dopdolu bir yıl olacak. Retro tasarımların etkisi sürerken bu yıl daha da sadeleşiyoruz. Evlerin kalabalığından uzaklaşarak yaşanmışlık hissi veren dokulara ve malzemelere yöneliyoruz. Sadeleşirken en büyük farklılığı alışılmış desenlerden kurtulup, ton sur ton renkli, dağınık desenli tekstillerde görüyoruz.” Lazzoni.

~Dekorasyonda maskülen yalınlığın feminen kıvrımlarla birarada kullanılması güçlü kontrastlar yaratarak mekanlara ihtiyacı olan dinamizmi katıyor. 

Renklenen mutfaklar
“Dokulu, çizgili, fırçalanmış, pütürlü yüzeyler, kaba ve sıcak tonlu ahşaplar, paslı metaller, oksit renkler, kaya, taş dokuları, mat camlar revaçta. Açık tonlara taş ve beton grisi eşlik ediyor. Maviden yeşile geçen ara tonlar 2013’te popüler olacak. Mat dokular bütün ihtişamı ve ağırbaşlılığı ile öne çıkacak.” Lineadekor. 

Neşeli ve feminen
“Ev modasında 2013 yılında farklı temalar var. Sezon açılışında pastel tonları daha ağırlıkta göreceğiz. Özellikle yatak takımları ve mutfak ürünlerinde pastel temalar, çiçekler, desenler ön plana çıkıyor. Yaz aylarında daha baskın ve florasan renkler de eklenirken marine teması hakim olacak.” Marks&Spencer.

İhtişamlı yaklaşımlar
“Dünyaca ünlü markaların aydınlatma elemanlarını tüketiciyle buluşturan Highlight 2013 yılında aydınlatmada kristalin öne çıktığı yeni ve modern formları, farklı tasarımları sunuyor.” Highlight.  

Rustik sıcaklığı
“Amerikan tarzı koltuk üretimine ağırlık vereceğiz. Yeni mobilya koleksiyonumuz Craft Collection adını taşıyor. İlkbahar aylarında tüketiciyle buluşacak seride yine masif ahşap dokuları ön planda olacak.” Sherwood.

Her eve uygun stiller
“Konforlu, sade ve sıcak mekanlar favori. Yeni serilerimizi Doğallık, Geçmişin İzleri ve Etnik başlıklarında topladık. Hardal, çikolata tonları, koyu yeşil, kobalt, şarap rengi, gri, uçuk pembeler sezonun en güçlü renkleri. Doğal kumaşları, metalik, çizgili, ekoseli, renkli grafik desenlileri, dantelli, oyalı, jakarlıları sık göreceğiz.” Tepe Home.

Minimal lüks
”Modern minimalist ve lüks yaklaşımlar öne çıkıyor. Lake yüzeyler tek başına veya ahşap mobilya ile de kombin edilerek kullanılıyor. Venge, ceviz, bambu, okilaptus gibi ekolojik malzemeler, taş renkleri, patine yüzeyler, transparan ürünlerle kombinleniyor. Grinin iddialı bir giriş yaptığını görüyoruz. Gri ile birlikte metalik ve açıktan kobalta giden mavi tonları kullanılıyor.” Tuna Ev.

~Elle boyanmış ipek kumaşlar, yılan derisi gibi zevkli ve şık dokular tekstil, duvar kağıdı ve zeminde global etkilerin bir sentezini içeriyor. 

Her şey birarada
“Sezona Kanyon koltuk ve köşe takımıyla giriş yapıyoruz. Şıklık ve fonksiyonelliği buluşturan seride üçlü yataklı ve sandıklı koltuk, ikili koltuk, tekli koltuk ve yataklı köşe takımı var. Sezonun en moda renklerinden vizonla vitrine çıkan yeni koltuk takımı isteğe göre modern ya da klasik bir havaya bürünebiliyor.” Enza Mobilya.

Melez
“Dekorasyonda melez naturel renkleri sık sık göreceğiz. Kişiye özel tasarımların yanı sıra, yepyeni renkler ve dokularda el halıları öne çıkacak. Yeni koleksiyonlarda çikolata, konyak, altın, bordo, petrol, yağ yeşili gibi bohem renkler klasik formlarla birleşiyor. Modern çizgiler tropikal ve canlı renklerle kombinleniyor.” Studio Tapis.

Üç tema, üç stil
“Sanayi devrimi öncesini yansıtan endüstriyel vintage… İlhamını romantik tonlardan alan nostaljik ve feminen geleneksellik. Parlak renkli ve doğallığın hakim olduğu modern İskandinav İkea’da bu sezon öne çıkan stiller. Tekstillerde botanik ve figüratif baskıların yanı sıra zengin ve detaylı desenler hakim. Aksesuarlar koyu renkli metaller, gümüşler ve cam karışımlarından oluşuyor.” İkea.

Farklı zevklerin adresi
“En büyük yeniliğimiz Allumite serisi. Özel reçete ve firma ismiyle üretilecek seri farklı dokularda ki porselenlerin, en çok sevilen ve tercih edilen özelliklerinin bir arada olduğu tek bir ürün. Bu porselen dokusuyla 2013 yılı süresince, farklı zevklere uygun çeşitli koleksiyonlar hazırlayacağız ve milyonlarca üretimle yüzbinlerce yaşam alanını süsleyeceğiz.” Porland. 

Zarif ve şık evler
“Bu yıl ev modasında, çizgili ve deri tasarımlar ön planda. Yemek masalarında farklı tasarım ve renklerin birlikteliği ile sıcak ve samimi bir görünüm yaratılacak. Ortak alanlara zarif ve şık stiller hakim. Turkuvaz ve sarı, mor ve yeşil gibi zıt renklerin birlikte kullanımı ile mekanlara enerjik ve iddialı bir görünüm kazandıracağız.”  Mudo Concept.

Renksiz renkler birarada
“2013’te çok farklı konseptleri b rarada ağırlıyoruz. Fresk konseptinde manzara desenleri, orman çizimleri, goblenler, çok renkli baskılar, mozaikler ve fotografik nakışlar var. Renkler soluk… Taş rengi, bej ve grinin tonları ağırlıkta.” Persan.

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Kentsel dönüşümde ev sahibinin ve kiracının hakları nelerdir?

Ev sahiplerine ve kiracılara, kentsel dönüşüm kanunu çerçevesinde, riskli grup içerisinde yer aldıkları durumda devlet…

11 saat önce

Kentsel dönüşümde kiracının ve ev sahibinin alabileceği yardımlar nelerdir? Nasıl alınır?

Kentsel dönüşümde kiracının ve ev sahibinin alabileceği yardımlar nelerdir? Başvurular nasıl yapılır? Kira yardımı ne…

12 saat önce

Bademli ve Türk kahveli kurabiye tarifi (20-25 adet)

Bademli ve Türk kahveli kurabiye tarifi ile karşınızdayız. Bu tarife bayılacaksınız!

13 saat önce

Çoraplar çamaşır makinesinde ya da kurutucuda neden kaybolur?

Çoraplar çamaşır makinesinde ya da kurutucuda neden kaybolur? Temizlik uzmanları bu çamaşır gizeminin derinlerine indi.

15 saat önce

Dekorasyonda sık yapılan hatalar: Bu hatalardan kaçının

Dekorasyonda sık yapılan hatalar nelerdir? Siz okurlarımızdan gelen soruları inceledik ve yanlış bildikleriniz içinde yapılmaması…

16 saat önce

Çiçeklere neden tarçın dökmelisiniz? Tarçınlı su nasıl uygulanır?

Çiçeklere tarçın dökmek faydalı mıdır? Ne sıklıkla ve ne şekilde uygulanması gerektiği ile ilgili detayları…

18 saat önce