Erik marmelatı tarifi ile karşınızdayız. Mevsim sonunda olgunlaşıp sarı ya da kırmızı renge bürünen eriklerin marmeladı mayhoş tadıyla kahvaltılarınıza ve tartlarınıza ayrı bir lezzet katacak. İşte 1 kg erik ile erik marmelatı nasıl yapılır? sorusunun yanıtı, gerekli malzemeler ve detaylar…
Erikleri saplarından ayırıp temizce yıkayın. Eğer çekirdekleri kolaylıkla çıkıyorsa elinizle ayıklayın. Ancak bazı türleri çekirdeğinden ayıklamak pek kolay olmuyor. Bu noktada yıkadığınız erikleri geniş bir tencerede ağzını kapatarak yumuşayıncaya kadar kısık ateşte kaynatın. Bu ön kaynatmadan sonra bir kevgirden geçirerek çekirdeklerden arındırın. Şekeri ekleyip elde ettiğiniz püreyi kısık ateşte ara ara karıştırarak kaynatın. Üzerindeki köpüğü bir kaşıkla alın. Marmelat kıvamına geldiğinde steril kavanozlara doldurarak ağzını kapatın.
AFİYET OLSUN…
Tarif: EvBahçe
Erik marmelatı tarifi bu şekilde. Bu tariflerimizi de deneyebilirsiniz:
Yaz mevsimini kavanozda saklayın! Turşu, reçel, marmelat, salça
Vişne reçeli tarifi – 1 kg vişne ile reçel nasıl yapılır? (Püf noktalar)
f2ms Grup mimarlarından Mimar Figen Erdağ Demircan, banyosunu yenilemek isteyenler için de birbirinden güzel dekoratif…
Çakıllı yollarda büyüyecek en iyi 5 bitkiyi sıraladık. Bu bitkiler, iyi drenajlı çakıllı bir yol…
Evde yapılan bazı hatalar mekanı olduğundan daha küçük ve daha karışık gösterebilir. Bu hatalardan kaçınarak…
Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…
Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…
Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.