Bu yemeği hazırlamak pilav yapmak kadar basit, ama pilavdan hem çok daha besleyici hem de daha şık…
Soğanları ince ince doğrayın ve zeytinyağında hafifçe kavurun. Kavrulan soğana fıstıkları ve önceden 15 dakika ıslatılmış pirinci ekleyin, beraber kavurun. Bu malzemeye kuş üzümü, tuz, karabiber, nane, maydanoz, nar ekşisi ve limon suyunu ekleyip karıştırın ve ocaktan alın. Yayvan bir tencerenin altına enginar yapraklarını dizin, üzerine soyulmuş enginarları koyun. Kavurduğunuz içi enginarların üzerine dökün. Suyu da ekleyip kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin. Eğer su yetersiz gelirse üzerine biraz daha kaynamış su ekleyin. Piştikten sonra üzerine bir kağıt havlu kapatıp demlenmeye bırakın. Soğuduktan sonra dilerseniz fotoğrafta görüldüğü gibi tencerenin tabanında pişen enginarların üzerine pirinci bir kase yardımıyla koyup servise hazırlayabilirsiniz. Eğer kreatif çalışmalara ayıracak vaktiniz yoksa, enginarın yanına bir iki kaşık pilavdan koyup servis de edebilirsiniz.
AFİYET OLSUN.
Alternatif olarak bu tarifimizi de inceleyebilirsiniz: Sakız enginarlı pirinç pilavı tarifi (6 kişilik)
Enginarlı humus dip sos tarifi (4 kişilik)
Humus tarifi (Lezzetli ve kolay) Humus nasıl yapılır?
Kremalı enginar çorbası tarifi (4 kişilik)