Kendin Yap

Enginarlı humus dip sos tarifi (4 kişilik)

Enginarlı humus dip sos tarifi ile karşınızdayız. 4 kişilik bu tarifin yapımı çok kolay. İşte gerekli malzemeler ve adım adım yapılışı…

MALZEMELER

  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 enginar çanağı
  • Yarım çay bardağı limon suyu
  • 1 çay bardağı tahin
  • Yarım kahve fincanı sızma zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

YAPILIŞI

Enginarları küp küp doğrayın ve yarım limon suyu ile karıştırın. Tencereye aktarın. Üzerini geçecek kadar su ilave edip yarım saat haşlayın. İyice haşlanmış nohutları ve haşlayıp süzdüğünüz enginarları mutfak robotuna veya geniş bir kaba aktarın. Limon suyunu, tahini, tuzla birlikte havanda dövülmüş sarımsakları, kimyonu, zeytinyağını ekleyin. Püre haline gelene dek robotta veya ezici ile ezin. Dilerseniz enginar çanaklarına aktarıp servise hazır edin.

Enginar dolması tarifi (4-6 kişilik)

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şey

Suyla asla temizlememeniz gereken 8 şeyi bir araya getirdik. Bazı durumlarda, temizlik için su kullanmak…

3 saat önce

Küpeli çiçeği bakımı nasıl olmalı? Çeşitleri nelerdir?

Küpe çiçeği bakımı, çoğaltılması, budanması, çeşitleri ve hastalıklara çözüm ile ilgili son günlerde sıklıkla araştırmalar…

4 saat önce

Kurtköy’de 85 m2’lik minik ve sevimli bir dairedeyiz

Bu hafta İstanbul Kurtköy'de küçük ve sevimli bir daireye konuk olduk.

5 saat önce

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması nasıl olmalı? İşte 10 püf nokta

Mum çiçeği bakımı ve çoğaltılması ile ilgili püf notaları bir araya getirdik. İşte mum çiçeği…

21 saat önce

Antrenizin güzel kokması için yapmanız gereken 7 şey

Güzel kokulu bir antreye giden yol birkaç temizlik tüyosundan ve güzel kokulardan geçer. Yaratıcı olmaya…

23 saat önce

Tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık bırakmak doğru mu?

Uzun bir tatile çıkarken bulaşık makinesinin kapağını açık mı kapalı mı bırakmalı? Uzmanlar yanıtladı...

23 saat önce