Bahçe

Ege bahçesi yaratmak için 6 öneri

Ege bahçesi yaratmak için 6 farklı öneri ile karşınızdayız! Ege bahçesi tasarlıyorsanız bu bahçede olmazsa olmaz elbette hobi bahçesi bölümüdür. Kabaktan domatese kadar farklı birçok sebzenin yanında süs elması gibi meyve ağaçlarını da bahçenize eklemelisiniz.

Dalından koparıp sofraya gelmesi kadar insana mutluluk veren başka bir hobi olamaz hiç kuşkusuz. Sebze bahçelerinin çevresine lavanta gibi arı çeken bir çiçek türü dikerseniz arılar sebzelerinizi aldıkları polenlerle daha
lezzetli hale getirirler.

PETUNYALAR BAHÇEYE

Petunyaları saksılar halinde bahçenize davet etmek için geç kalmadınız. Pembe, mor, beyaz veya alacalı olan renkleriyle bahçede isterseniz sarkık formlu olanlarını tercih edebilirsiniz.

Petunya bakımı hakkında detaylı bilgiye “Kahkaha çiçeği bakımı nasıl yapılır? Kahkaha çiçeği (Petunya) püf noktaları” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

PALMİYE AĞACI OLMAZSA OLMAZ

Palmiye ağacı Ege bahçelerinin olmazsa olmazdır. Siz de bulunduğunuz iklim özelliklerine uygun olan bir türünü bahçeye davet edebilirsiniz. Kış döneminde korumaya alırsanız, soğuktan zarar görmez.

Palmiye bakımı ile ilgili “Areka palmiyesi bakımı nasıl yapılır? Sulama ve püf noktalar” ve “Dağ palmiyesi (Chamaedorea Elegans) bakımı nasıl yapılır? Ne kadar büyür?” yazılarımız ilginizi çekebilir.

MUZ AĞACINA NE DERSİNİZ?

Biraz daha egzotik bir esintiye ne dersiniz? O zaman tercihiniz muz ağacı olabilir. Daha hassas bir tür olduğu için büyük bir saksı içinde bahçede yer verirken kış döneminde iç mekana taşıyabilirsiniz.

RENKLİ ÇİÇEKLERİN GÜCÜNDEN YARARLANIN

Sıcak bir bahçe etkisi için renkli çiçeklerin gücünden yararlanın. Özellikle de sardunyalardan. Hem dayanıklı hem de bakımı çok kolay.

Sardunya bakımı hakkında detaylı bilgiye “Sardunya bakımı nasıl olmalı? Sardunya ne zaman çiçek açar?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

BODUR ZAKKUMLAR VAZGEÇİLMEZLERDEN

Ege ve Akdeniz’in vazgeçilmezlerinden olan zakkumun bodur türlerini, saksı içinde de yetiştirebilirsiniz. Düzenli budamayı unutmayın.

Zakkum bakımı hakkında detaylı bilgiye “Zakkum çiçeği bakımı ve sulaması nasıl yapılır?” yazımızdan ulaşabilirsiniz.

ZEYTİN AĞACI EGE’NİN MİS GİBİ KOKUSUNU HİSSETTİRSİN

Ege’nin mis gibi kokusunu hissetmek için zeytin ağacından daha iyi bir seçenek olamaz. Soğuk bir iklimde yaşıyorsanız, saksı içinde yetiştirmeyi deneyin.

İngiliz bahçesi nasıl yapılır? 10 adımda İngiliz Bahçesi oluşturma

Evim Dergisi

Güncel yazılar

Su şişenizi düzgün bir şekilde temizliyor musunuz? İşte siyah küfleri yok etmek için bilmeniz gerekenler

Su şişenizi düzgün temizlemiyorsanız, içinde gizlenen siyah küfler olabilir. Küfe maruz kalmak, hapşırma ve kırmızı…

9 saat önce

Dış mekan için halı seçmenin ipuçları

Dış mekan için halı seçerken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktalar var. Balkon, teras ve…

10 saat önce

Çok yıllık bitki seçim rehberi

Çok yıllık bitki seçim rehberi ile karşınızdayız. Bahçeniz renklenecek diye her mevsim çiçek dikmekten yoruldunuz…

11 saat önce

65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz: Mavi beyaz dekorasyon

Bodrum Yalıkavak'ta 65 metrekarelik bahçe katı dairedeyiz. Mavi beyaz dekorasyonun hakimiyet sürdüğü bu evi gelin…

11 saat önce

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? İşte 13 örnek

Yatak odasında yetiştirilebilen bitkiler nelerdir? Bitkilerle yatak odanızda huzurlu atmosfer oluşturun. Bu 13 örnek sizi…

1 gün önce

Musluklardan sert su lekelerini hiçbir temizleyici kullanmadan çıkarmak mümkün! İşte pratik yöntemler

Musluklardaki su lekeleri, zamanla sert su ve mineral birikintilerinden oluşur. Bu lekeler, muslukların estetik görünümünü…

1 gün önce